Veckobrev v.41

Hej därhemma!

Denna vecka har vi repeterat utvärderat samt gjort ett prov för talområdet 1-5. Vi har också kommit in på talområdet 6-10. I svenskan har vi laborerat med bokstaven Ll samt jobbat med lässtrategier. På bilden har vi målat av träd med kolkritor och på no:n avslutade vi hösten. Idrott denna vecka blev promenad till och från badis samt en timmes plaskande i bassängen. Veckan avslutades med matte, läsläxa och jobb i finboken samt livet i matte- och bokstavslandet.

På tisdag har vi brandövning så ingen utedag denna vecka.

Nästa vecka fortsätter ni att lästräna en stund varje dag. Det är kapitel 7 som skall tränas. Läxan läses upp för oss lärare på fredag 20/10. Nya mattebegrepp att öva på skickas också hem.

Inför nästa vecka:

Måndag: Läsläxa kapitel 7. Matte begrepp.

Fredag: Läsläxan läses upp för oss lärare.

 

Trevlig helg!

William, Sara, Anna-Lena, Jenny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Föräldramöte år 1 12/9-17

Jenny och Mari är ansvariga för år 1, William är vikarie för Mari fram till nästa termin. Sara hoppar in i gruppen ibland och Anna Lena är resurs.

Läsebok ”Den magiska kulan”. Det finns A B och C nivå. Barnen får läsläxa att ta med sig hem på måndagar. Barnen bör träna en liten stund varje dag (gärna hela kapitlet) tillsammans med en vuxen. Fröknarna läser läxan med barnen på fredag.

Matte – nytt material från Finland. Det är ganska högt tempo i boken. Man bör hinna två-fyra sidor per lektion. Hinner barnet inte hinner med dessa sidor under lektionen så skickas boken hem för att göra klart jobbet.

Utvecklingssamtalen tar Jenny och Mari då Mari kommer tillbaka, under vt 18, ca v.11. Önskar någon ett samtal innan dess bokar man ett sådant med Jenny. Detta blir omkring v. 42-43. Om vi lärare vill prata om något särskilt med någon av er hör vi självklart av oss.

Sjukanmälan görs till fritids på morgonen, det går bra att sms:a 070-2922092. Skicka gärna även ett sms till William eller Jenny. Om barnen har ork att göra läxor då de är hemma och sjuka får ni gärna hämta jobb från skolan.

Vad gäller ledighet beviljas fem dagar på ett läsår. Ledighetsansökningar finns i entrén.

Kläder efter väder gäller dagligen. Stövlar och regnkläder samt extrakläder ska finnas på skolan.

Skicka gärna med en frukt/smörgås varje dag.

Utedag på tisdag fram till den kalla perioden. Förstärkt matsakt med ex. varmdryck är bra att skicka med denna dag. Ta också för vana att ha kåspapåsen på skolan.

Fedag den 15/9 kommer skolsköterskan och kollar barnens hörsel med start 8.10.

Måndag 18/9 Skoljogg, vi springer 1 km i varggropen. Bra skor samt eventuellt ombyte behövs.

Torsdag 21/9 Friluftsdag till Aptas med hela skolan. Mer info i veckobrev.

Veckobrevet skrivs varje fredag med viktig info om kommande vecka, ta för vana att läsa detta.

En maillista skickades runt, vet du med dig att du bytt mailadress, telefon nummer mm och har glömt att meddela skolan, gör det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.