Deprecated: Non-static method PageLinesTemplate::current_admin_post_type() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /storage/content/89/179389/vitavidderna.se/public_html/wp-content/themes/pagelines/admin/class.options.metapanel.php on line 30 Deprecated: Non-static method PageLinesTemplate::current_admin_post_type() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /storage/content/89/179389/vitavidderna.se/public_html/wp-content/themes/pagelines/admin/class.options.metapanel.php on line 30 Deprecated: Non-static method PageLinesTemplate::current_admin_post_type() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /storage/content/89/179389/vitavidderna.se/public_html/wp-content/themes/pagelines/admin/class.options.metapanel.php on line 30 Deprecated: Non-static method PageLinesTemplate::current_admin_post_type() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /storage/content/89/179389/vitavidderna.se/public_html/wp-content/themes/pagelines/admin/class.options.metapanel.php on line 30 Vita Viddernas Barnskola | År 1

År 1

Välkommen till webbplatsen för Vita Viddernas årskurs 1

Vecka 12

Denna vecka blev inte riktigt som vanligt. Vi har arbetat med ämnena mera praktiskt utomhus. Vi har haft ett gäng nöjda barn och det har varit härligt att se dem så engagerade. Vi kommer att fortsätta jobba och äta utomhus under nästa vecka. Varmt Tack till er för att ni fixar med kåsapåsarna och ser till att barnen har extra kläder. Det har dock varit blött i veckan och om de lovar plusgrader även nästa vecka, så skicka gärna med galonhandskar och stövlar. Barnen undrar om de får ha med varm dryck alla dagar och för oss är det okej.

Tyvärr försvann isen rekordtidigt i år, så det är dags att ta hem skridskor och hjälmar.

Vi önskar att ni fortsätter att respektera restriktioner, rekommendationer och skolans lokala restriktioner. Vi behöver hjälp med att minska smittspridningen.

Skolans hemsida stängs ner vid månadsskiftet, ny sida https://grundskola.thorenframtid.se/orter/kiruna-vita-vidderna

 Veckobrevet kommer endast att skickas ut via e-post framöver. För att säkra att vi har era aktuella e-postadresser, så skicka dem till lena.thorneus@thorenframtid.se eller regina.kamali-pettersson@thorenframtid.se

Onsdag 31/3: Det årliga skidloppet Vita Viddernaloppet går av stapeln! Dock utan publik och Covidanpassat såklart. Skidutrustning på plats. Skoldagen avslutas kl. 12.15.

Infarten från Kurravaaravägen kommer att stängas av nästa vecka, så ni får lämna av era barn utanför GK Norra Norden, nära bommen vid Förskolan Fjället.

Obs! Ingen skola på skärtorsdag.

Trevlig Helg önskar fröknarna!

************************************************************************************************************************************

God kväll

Pga konstaterad Covid-19 bland personal på skolan (se nedan), så kommer vi att hålla oss ute hela måndagen. Barnen behöver ha på sig 3 lager med underställ och ullsockar närmast kroppen, så kan vi reglera under dagen. Se även till att det finns ordentligt med extrakläder och handskar. Kåsapåsen ska finnas med varje dag nu, ta hem för disk. Ta gärna med varm dryck. Skridskor och skidor kan gärna också finnas på skolan.
Läxmappen kommer inte hem på måndag, eventuellt kommer den hem senare under veckan.

 

Vecka 11 

En vecka fylld av matematik, stora och lilla Pp, So, No, Bild, skidor/skridskor på idrotten, film, lek, läsa och lyssna, skoj och värme! 

Mari kommer att vara hemma resten av terminen med graviditetspenning och Joni som kommit tillbaka från sin föräldraledighet kommer att jobba tillsammans med oss i klassen. 

Anmäl behov av fritids under påsklovet:  1/4 samt 6-9/4 till Linda senast 24 mars.  linda.johansson2@thorenframtid.se

Vi har smittspridning på skolan, se info nedan. Vi ber er än en gång att respektera restriktioner, rekommendationer och skolans lokala restriktioner. 

  

Info Covid-19 

Då vi har konstaterad Covid-19 hos personal på skolan vill vi göra er uppmärksamma på att noggrant följa Folkhälsomyndighetens restriktioner. Var uppmärksam på eventuella symptom hos barnen och stanna hemma vid symptom/sjukdom. Viktigt att barnen stannar hemma två dygn efter symptom/sjukdom. Undvik, om möjligt, som vuxen att komma in på skolan. Skolan följer restriktionerna och vidtar åtgärder för att minska smittspridningen. 

Med vänlig hälsning,
Tomas Kyrö Rektor
Tel: 076-113 12 22
E-post: tomas.kyro@thorenframtid.se 

  

Läs även: 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/hur-lange-bor-jag-stanna-hemma/ 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-eller-nagon-i-familjen-har-blivit-sjuk/ 

  

Trevlig Helg önskar fröknarna 

 ***************************************************************************************************************************

 

Övrig information

Hej!

Efter 24 år i skolans värld har jag bestämt mig för att det är dags att anta nya utmaningar i mitt yrkesliv. Jag har haft en fantastiskt lärorik tid på Vita Vidderna där jag varit med och byggt upp och drivit skolan som ägare, lärare och rektor. Med Thoren Framtid som huvudman och skolans fantastiska personal och elever kommer jag med varm hand lämna över rektorskapet till min efterträdare. Rekrytering av rektor kommer nu att påbörjas av verksamhetschef Victoria Svensson. Jag arbetar kvar vårterminen och ny rektor anställs from höstterminen 2021.

 

Med vänlig hälsning

Tomas Kyrö

 

**********************************************************************************

 

Vecka 7

Denna vecka har vi arbetat om människokroppen i ämnet NO, musklerna var i fokus den här veckan. I ämnet svenska har vi arbetat med bokstaven U. I matematik har vi arbetat med vilken term fattas, addition. Vi har också arbetat mer med begreppen dubbelt och hälften med hjälp av mattespel. På idrotten hade vi miniröris och veckan avrundades med läxläsning, finbok och Lilla aktuellt.

Vi har problem med att en del barn inte kommer till samlingarna när klockan ringer, det kan vara olika barn men vi önskar att ni alla pratar hemma om vikten av att delta. Det är viktig information som barnen missar.

Många har börjat ta med sig leksaker och mjukisdjur till skolan. Det blir ett störningsmoment som för många tar bort fokus från skoldagen, vi ber er hjälpa eleverna att inte ta med sig saker hemifrån. Prata med barnen och ta gärna en titt i barnens väskor och fickor också.

Nästa vecka, v. 8
Måndag: Frukt, kåsapåse, läxmapp hem med läsläxa, kapitel 20.
Tisdag: Frukt, kåsapåse
Onsdag: Frukt, kåsapåse
Torsdag: Kåsapåse. Utedag  – OBS! Skidåkning. Frukt/smörgås och varm dryck om så önskas.
Fredag: Frukt, kåsapåse. Läxmapp tillbaka.

Trevlig Helg!
Önskar fröknarna

 

********************************************************************************************************************************

 

 

Vecka 6 

Denna vecka har vi startat ett arbete om människokroppen i ämnet NO, skelettet var i fokus den här veckan. I ämnet svenska har vi arbetat med bokstaven Å. I matematik har vi arbetat med talet 9 och 10. Vi har också arbetat med begreppen dubbelt och hälften, praktiskt genom att bygga torn med klossar och sedan i matteboken. Utedagen i islekparken blev lyckad. Vi hade en fin förmiddag utomhus.

Vi vill påminna er att komma ihåg läxmappen. Den skickas hem på måndagar och ska komma tillbaka till skolan på fredagar.

Många har börjat ta med sig leksaker och mjukisdjur till skolan. Det blir ett störningsmoment som för många tar bort fokus från skoldagen, vi ber er hjälpa eleverna att inte ta med sig saker hemifrån.

Inför sportlovet behöver fritids veta vilka som har behov av fritids under lovet. Meddela Linda senast 22/2 linda.johansson2@thorenframtid.se

Nästa vecka, v. 7

Måndag: Frukt, kåsapåse, läxmapp hem med läsläxa, kapitel 19.
Tisdag: Frukt, kåsapåse
Onsdag: Frukt, kåsapåse
Torsdag: Kåsapåse. Utedag  – skridskor.  Frukt/smörgås och varm dryck om så önskas.
Fredag: Frukt, kåsapåse. Läxmapp tillbaka.

 

Trevlig Helg önskar fröknarna!

 

***************************************************************************************************************************************

 

Vecka 5

Den här veckan har Regina börjat arbeta i klassen. Vi har mjukstartat tillsammans och ägnat en del tid till att lära känna varandra. Från vecka 6 är Mari tillbaka efter sjukskrivningen. Framöver kommer Lena och Regina vara mentorer för årskurs 1. Mari kommer arbeta kvar i klassen med andra arbetsuppgifter, så Regina tar över mentorskapet för hennes elever. Hon nås på regina.kamali-pettersson@thorenframtid.se

Annat vi gjort i veckan är att arbeta med bokstaven K. Vi har lärt oss mer om sopsortering och miljö. Vi har övat på att rita olika mönster i ämnet bild. Veckan avrundades med läxläsning och skriva i finboken.

Nästa vecka, v. 6
Måndag: Frukt, kåsapåse, läxmapp hem med läsläxa, kapitel 18.
Tisdag: Frukt, kåsapåse
Onsdag: Frukt, kåsapåse
Torsdag: Kåsapåse, Utedag i snölekparken nedanför Scandic Ferrum. Samling där kl 8.00. Personal finns på plats från 07.30. Är du i behov av morgonfritids innan det så kontakta Lena, Mari eller Regina senast tisdag 9/2. Frukt/smörgås och varm dryck om så önskas.
Fredag: Frukt, kåsapåse. Läxmapp tillbaka.

 

Trevlig Helg önskar fröknarna!

*******************************************************************************************************************************

 

 

 

Vecka 4

 

I veckan har vi fokuserat på matematik, men även slipat på bokstaven Ää. Vi har lärt oss mer om vattnets väg, lärt oss mer om jordbruk, haft samarbetsövningar och lekar, Vi har åkt skridskor, läst läxan, lärt oss mer om polis och ambulans samt reflekterat över veckan. Tomas har hjälpt oss och vi tackar Mattias som vikarierat hos oss hela veckan, jättekul!

Nästa vecka, v. 5

Måndag: Regina börjar! Frukt, kåsapåse, läxmapp hem med läsläxa, kapitel 17
Tisdag: Frukt, kåsapåse
Onsdag: Frukt, kåsapåse
Torsdag: Kåsapåse, Utedag och skridskor. Frukt/smörgås och varm dryck om så önskas.
Fredag: Frukt, kåsapåse. Läxmapp tillbaka.

 

Trevlig Helg önskar fröknarna!

***********************************************************************************************************’

 

 

Vecka 3

Denna vecka blev en specialarvecka med två sjuka fröknar samtidigt. Barnen har bl.a. haft matematik, So, Sv, åkt skridskor, tittat på Lilla Aktuellt, läst läsläxan, varit mycket utomhus och avrundat veckan i finboken tillsammans med Bästgänget Lina, Lovisa, Cecilia och Tomas.

Nästa vecka, v. 4

Måndag: Frukt, kåsapåse och läxmapp hem med läsläxa, kapitel 16.

Tisdag: Frukt, kåsapåse.

Onsdag: Frukt, kåsapåse.

Torsdag: Kåsapåse, Frukt/smörgås och varm dryck om så önskas. Skridskoåkning.

Fredag: Frukt, kåsapåse och läxmapp tillbaka.

Lina avslutar sin tjänst hos oss fr.o.m nu, hon påbörjar sina studier till Läkare vid Umeå Universitet redan nästa vecka! Lovisa gör sin sista vecka hos oss (v.4), nu väntar andra äventyr för henne framöver! Vi tackar våra fantastiska tjejer för deras fina arbete hos oss och önskar dem Varmt Lycka Till!

Mari kommer att vara sjukskriven v.4 och v.5.

1 februari hälsar vi Regina Hjärtligt Välkommen tillbaka efter sin föräldraledighet, hon kommer att arbeta tillsammans med oss i Ettan.

Trevlig Helg önskar fröknarna!

 

 

 

 

Vecka 2
En vecka som bjöd på fantastiskt vackra och några kyliga dagar. Vi har haft flera chanser att slipa på pirrisnurrer och finter på isen, fantastiskt roligt att skridskosäsongen är igång!

Vi har tränat på Dd, Subtraherat och kontrollräknat, lärt oss om daggmasken, vi har sjungit och ritat, samtalat och förundrats. Många frågor om coronavaccinet, hur man kom på det osv.

Vi har haft välklädda och därmed nöjda barn, det tackar vi för!

Det är dags att börja se över att kåsapåsen är komplett och finns på plats. När vi får väder som bjuder in till utelunch så kommer vi att passa på.

Nästa vecka, v. 3

Måndag: Frukt och kåsapåse. Läxmapp hem, läsläxa kapitel 15

Tisdag: Frukt och kåsapåse

Onsdag: Frukt och kåsapåse

Torsdag: Frukt och kåsapåse. Utedag med skridskoåkning. Varm dryck, smörgås/frukt om så önskas.

Fredag: Frukt och kåsapåse. Läxmapp tillbaka.

Barnen får nu börja ta med skidor, pjäxor och stavar om de vill. De får åka när de vill på t.ex raster eller kanske på fritids. Skidor och stavar förvaras i skidskåpen, bunta gärna ihop dem. Pjäxor på barnens hyllor i omklädningsrummet. Planerad skidåkning på idrotten kommer lite längre fram då vi fokuserar på skridskoåkningen just nu.

Info från rektor Tomas:

Angående modersmålsundervisning har jag annonserat efter modersmålslärare i finska, meänkieli och samiska. Det har tyvärr inte kommit några sökande till tjänsterna. Jag har även varit i kontakt med Kiruna kommun med fråga om möjlighet till modersmålslärare via dem och fått svar att den möjligheten inte finns. Därav måste jag tyvärr meddela att skolan inte har möjlighet till modersmålsundervisning under detta läsår då vi inte funnit någon lämplig lärare.

 Med vänlig hälsning
Tomas Kyrö, rektor

Trevlig Helg önskar fröknarna!

********************************************************************************************************************************

Vecka 1

Vi hälsar alla tillbaka efter ett välbehövligt jullov! En kort vecka så vi har haft chans att komma tillbaka i vanliga rutiner igen. Så roligt att träffa alla igen!

Denna korta vecka har vi hunnit lära oss mer om myror och spindlar, rättat i matteböckerna, lekt gemensamma lekar och så har vi undersökt sk-ljudet.
Det har varit kyliga dagar och nästa vecka lovas det fortsatt kyla. En del barn fryser så det är dags för underställ, lager två, lager tre, dubbla yllestrumpor, något för halsen och gärna en tunn vante under handskarna. Varm mössa såklart.

Måndag 11/1, så är det äntligen dags att inviga isen! Skicka med skridskor, skridskoskydd och hjälm med galler. Att hjälmen ska ha galler är ett beslut som skolan tagit pga barnens egna säkerhet, det är alltså ett krav.

Vi påminner om restriktionerna angående Covid-19, skolans anpassningar fortsätter på precis samma sätt som innan jullovet.

Nästa vecka, v. 2

Måndag: Frukt, Kåsapåse läxmapp hem med läsläxa kapitel 14. Invigning av isen!

Tisdag:  Frukt, Kåsapåse

Onsdag: Frukt, kåsapåse

Torsdag: Utedag. Skridskor,skridskoskydd, hjälm med galler. Matvantar, varm dryck och frukt/smörgås om så önskas. Varma kläder.

Fredag: Frukt, Kåsapåse. Läxmapp tillbaka till skolan.

Trevlig Helg önskar fröknarna!

*************************************************************************************************************************************

 

 

 

Vecka 52

Då var sista veckan innan jullovet avklarad! Det mesta under veckan har gått i julens tecken, vi har julpysslat, tränat på ordbilder och lärt oss mer om islam. Vi har lyssnat, läst, lekt och utfört snälluppdragen  utifrån de olika kalendrarna. Filmtajmen bjöd på Tjuvarnas jul, mycket uppskatta! Barnen har slutfört och redovisat sina imponerande uppfinningar, det har varit mycket intressant att följa deras tankegångar. Alfred Nobel var en riktig inspirationskälla! Veckan avslutades med Vita Viddernas fina jullunch, som detta år anpassades utefter restriktionerna gällande Covid-19 men blev så mysig ändå.

Vi har under december lyssnat på Radiokalendern, barnen kan gärna lyssna på återstående delar hemma fr.o.m imorgon.

www.sverigesradio.se/julkalendern

Skolstart 7/1 2021 kl. 8.00

Vi vill tacka alla Barn och Er föräldrar för ett fint samarbete under första delen av ettan. Tack för er förståelse och visad uppskattning, det värmer och hjälper oss i vårt gemensamma arbete. Nu ser vi fram emot en ny termin, med förhoppning om minskad smittspridning och att vi sakteligen kan gå mot mera normala förhållanden.

Håll i, håll ut och var rädda om er och andra!

Från oss alla till Er alla…. en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

 

*********************************************************************************************************************************

Vecka 50

Veckan har bland annat bjudit på bokstavsarbete, addition och subtraktion, islam, julkalender, idrott, bild och Grej of the week var Harry Potter (till högt jubel), ledtråd: världskänd elev. Vi har tränat på Luciasångerna och Alfred Nobel inspirerade barnen till att bli supernyfikna uppfinnare som funderat, planerat och bygger nu sina uppfinningar som bäst!

Luciafirandet blev lika stämningsfullt som vanligt, trots att vi saknade er anhöriga som publik. Barnen var så duktiga och sjöng så fint. Vi hade en mysig stund och fikade sedan tillsammans klassvis.

Vi hade tanken att filma uppträdandet och livesända det,  men rektorn avslog till slut det pga reglerna kring GDPR. Däremot finns möjlighet att lyssna på sångerna på Instagram, under fredagen.

Nästa vecka, v. 51
Måndag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse. Ingen läxa.
Tisdag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse
Onsdag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse
Torsdag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse. Ingen utedag!
Fredag: Frukt, fylld vattenflaska. Jullunch! Jullovet börjar!

Varmt Tack till Er som följer restriktionerna och respekterar när vi ställer om, ibland med kort varsel.

Fröknarna önskar Er alla en fin 3:dje advent!

Info från huvudmannen:

Till vårdnadshavare

Nuläge Grundskolor runt om i Sverige
Smittspridningen av covid-19 fortsätter öka, något som även påverkar Thoren Framtid Vita Vidderna. Vi gör allt för att bidra till att minska smittspridningen genom att vidta nödvändiga åtgärder. Vår målsättning är att hålla skolan fortsatt öppen. Enligt en rapport från Folkhälsomyndigheten bekräftas bilden av att barn inte är drivande i covid-19-pandemin och att grundskolan i sig inte ska betraktas som en riskmiljö. Därtill lyfts de negativa konsekvenser som stängningar av dessa verksamheter har på lärandet och barns psykiska och fysiska hälsa.

Information om elever som har provtagits
För elever i grundskolan som uppvisar symtom rekommenderar Folkhälsomyndigheten provtagning. Tänk på att det är viktigt att ditt barn stannar hemma från skolan tills hen har fått sitt provsvar. Elever kan alltså inte gå till skolan under tiden som de inväntar provsvar, även om de bara har milda symtom.

Fjärr- och distansundervisning för elever i grundskola
Om en skola stänger kommer berörda elever att erbjudas fjärr- eller distansundervisning. Så länge skolan är öppen som vanligt sker ordinarie undervisning i skolans lokaler. För elever som är frånvarande kan skolan, i den mån det är möjligt, erbjuda material och uppgifter som de kan göra hemifrån för att inte komma efter med skolarbetet. Den huvudsakliga undervisningen hålls dock i klassrummet. Hemuppgifter för elever som är frånvarande hanteras på samma sätt som vanligt, oavsett om frånvaron beror på covid-19 eller något annat.

Just nu är personalen på våra skolor hårt belastade, och vi behöver därför hitta effektiva arbetssätt för att kunna bedriva verksamhet som vanligt för att eleverna ska få den undervisning de har rätt till. Att erbjuda frånvarande elever undervisning på distans som är likvärdig med den undervisning som bedrivs i skolan är därför inte möjlig. Det är därför viktigt att friska elever går till skolan så att de får möjlighet att ta del av den ordinarie undervisningen.

Information om aktiviteter och firande på Thoren Framtid Vita Vidderna.
På grund av gällande rekommendationer kommer Thoren Framtid Vita Vidderna inte bjuda in vårdnadshavare eller andra utomstående till eventuella aktiviteter och firande såsom luciafirande, fika eller julavslutningar. Om skolan anordnar någon aktivitet så kommer varje grupp/klass anordna egna firanden och avslutningar tillsammans med de elever och personal som vanligtvis har undervisning ihop. Vi kommer självfallet att göra vårt bästa för att ge eleverna en fin avslutning på året. 

*************************************************************************************************************************

Vecka 49

Nu har vi klivit in i julmånaden med stora steg! Varje dag myser vi  med radions julkalender, ABC klubbens julbok, lucköppning och uppdrag i Snällkalendern och någon får gå hem med en polkastång. Rörelsekalendern bjuder på en ny rolig lek varje dag. I övrigt har vi tränat på bokstaven Tt, talet 6 och 7, addition och subtraktion. Grej of the week var Tvättbjörnen (ledtråd: randig bandit) Vi har ritat fiskar och julbilder, haft miniröris på idrotten och lärt oss mer om judendomen.

Nästa vecka, v. 50

Måndag: Frukt, fylld vattenflaska och kåsapåse. Läxmapp hem, läsläxa kapitel 13
Tisdag: Frukt, fylld vattenflaska och kåsapåse.
Onsdag: Frukt, fylld vattenflaska och kåsapåse.
Torsdag: Frukt, fylld vattenflaska och kåsapåse.
Fredag: Frukt, fylld vattenflaska och kåsapåse. Läxmapp tillbaka. Lucia: vi firar själva på skolan. Ettorna ska vara tomtar och lånar kläder från skolan i vanlig ordning. Tomteluva och ev. lykta (batteri) tar de med hemifrån.

Påminner om 2 dagars symtomfrihet även vid symtom som varar mindre än 24 timmar, innan återgång till skolan.

Sista skoldagen innan jullovet är 18/12.

Trevlig 2:a advent önskar fröknarna!

 

Info från huvudmannen: 

Nya råd från Folkhälsomyndigheten som börjar gälla från 1 dec 2020 Även yngre barn ska hållas hemma från skola och förskola om någon i familjen har covid. Enligt utbildningsministern Anna Ekström (S) ska friska barn som måste vara hemma, kunna få distansundervisning och hemuppgifter, för att kunna följa med i undervisningen. Den nya rekommendationen införs så att personal inom skola och förskola ”ska kunna fokusera på det pedagogiska arbetet”, säger Folkhälsomyndigheten. Det faktum att barn som haft Covid-sjuka familjemedlemmar hemma har kommit till förskolan har inneburit stora påfrestningar för personalen, menar Ekström. – Det kan uppstå besvärliga situationer när de ska föras till förskolan till exempel, där personalen då måste anordna olika former av mottagningar som kan innebära stora ansträngningar. I det här läget är min bedömning att personalen ska kunna fokusera på det viktigaste, nämligen lärande och omsorg. Så kan barnen undervisas hemifrån De friska barn som måste vara i familjekarantän, har inte rätt till att få hemundervisning, meddelar Ekström. – Däremot finns det en möjlighet för skolan att via distansundervisning eller annat sätt, ge barnen hemuppgifter för att se till att de hänger med i undervisningen. Stora påfrestningar Covid-19-pandemin har inneburit stora påfrestningar för skolverksamheter, som har arbetat hårt med att anpassa verksamheten för att minska risken för smittspridning. Folkhälsomyndigheten gör nu en förändring i rekommendationen förhållningsregler för hushållskontakter i den uppdaterade vägledningen för smittspårning: även symtomfria barn i för- och grundskola stannar hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19. Sedan tidigare gäller rekommendationen för äldre elever, som elever i gymnasieskolan. Folkhälsomyndigheten bedömer inte att denna åtgärd kommer att ha någon avgörande effekt på smittspridningen i skola eller samhället i övrigt. – Vi hoppas att rekommendationen kan stilla den oro som vi vet att många lärare och annan personal har känt kring att ta emot barn med covid-19 hos någon i hemmet, säger Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten. Folkhälsomyndigheten vill betona att bedömningen om barnens låga smittsamhet, att de generellt sett får milda symtom och att de inte är drivande i smittspridningen kvarstår. Personal i för- och grundskola har heller inte en högre risk att diagnostiseras med covid-19 än andra yrkesgrupper. Denna förändring som innebär att friska barn hålls hemma för att någon i familjen har covid-19 kommer att fungera bra för många barn, medan det för andra barn innebär att de tillfälligt förlorar den trygghet och de rutiner som skolverksamheter står för i vardagen. Det är viktigt att vara uppmärksam på vad denna åtgärd får för konsekvenser för barn, och arbeta för att minska negativ påverkan. 

 

Bästa hälsningar Huvudman, Thoren Framtid

 

********************************************************************************************************************************

Vecka 48

I veckan har vi tränat på veckans bokstav Ii, vi har räknat med pengar, Grey of the week: Isbjörnen, pratat om duvor och gräsänder och avslutat kristendomen samt påbörjat judendomen, fortsatt arbetet med en god kamrat. Vi grillade hamburgare på utedagen och hade mysfredag med Lasse Majas detektivbyrå.

Nästa vecka, v. 49

Måndag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse och läxmapp hem med läsläxa kapitel 12.

Tisdag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse.

Onsdag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse.

Torsdag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse. Utedag med det vanliga i ryggsäcken.

Fredag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse. Läxmapp med läsläxan tillbaka.

Vi påminner om:

Jullovet närmar sig och för att underlätta planering av bemanningen på fritids under lovet behöver vi veta behovet av omsorg för ert barn. 

Meddela barnets namn, datum och tider via mail till: linda.johansson2@thorenframtid.se  

senast tisdag 1/12. Har ni inte meddelat datum och tid utgår vi från att behov av omsorg inte finns. Var vänlig och respektera sista anmälningsdatum.   

Sista skoldag innan lovet är fredag 18/12.  

Fritids är öppet:  

Måndag 21/12 
Tisdag 22/12 
Onsdag 23/12 
Måndag 28/12 
Tisdag 29/12 
Onsdag 30/12 
Måndag 4/1 
Tisdag 5/1  

Skolstart vårterminen, torsdag 7/1.

Trevlig helg önskar fröknarna!

**********************************************************************************************************************************

Veckobrev v. 47

Veckorna rullar på och vi saknar snön som försvann i ett nafs! I veckan har vi bl.a. repeterat i svenskan, arbetat med pengar i matematiken, lärt oss mer om kristendomen, funderat på vad gäddor och abborrar äter till middag, snokat på spår efter däggdjur i vistet, listat ut att Grej of the week är Mammut reflekterat över vad vi lärt oss och avslutat veckan på mysigaste sätt med den efterlängtade Gosedjursdagen.

Nästa vecka, v. 48

Måndag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse och läxmapp hem med läsläxa kapitel 11.

Tisdag:
Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse.

Onsdag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse.

Torsdag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse. Utedag med det vanliga i ryggsäcken.

Fredag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse. Läxmapp med läsläxan tillbaka.

För kännedom så äter vi vanligtvis lunch inomhus, men i dessa tider så kan vi komma behöva anpassa oss och äta ute emellanåt. Se därför till att kåsapåsen alltid finns på skolan.

Vi planerar för att livesända Luciaframträdandet på Instagram och sändningen ligger ute i 24 timmar. Meddela oss om ditt barn inte får synas.

Info från rektor Tomas:

Jullovet närmar sig och för att underlätta planering av bemanningen på fritids under lovet behöver vi veta behovet av omsorg för ert barn. 

Meddela barnets namn, datum och tider via mail till: linda.johansson2@thorenframtid.se 

senast tisdag 1/12. Har ni inte meddelat datum och tid utgår vi från att behov av omsorg inte finns. Var vänlig och respektera sista anmälningsdatum.  

 Sista skoldag innan lovet är fredag 18/12. 

Fritids är öppet: 

Måndag 21/12 

Tisdag 22/12 

Onsdag 23/12 

Måndag 28/12 

Tisdag 29/12 

Onsdag 30/12 

Måndag 4/1 

Tisdag 5/1 

Skolstart vårterminen, torsdag 7/1

 

Hälsningar från fröknarna!

*****************************************************************************************************************************

Vecka 46

Då lägger vi ännu en vecka till handlingarna och vi börjar närma oss advent sakta men säkert. Veckan har bjudit på bl.a. veckans bokstav Nn, subtraktion, addition, idrott, däggdjur- ekorren, läxläsning, högläsning, religion- kristendom, lilla aktuellt, börjat tjuvträna lite på julsång och massa lek och skoj.

Nästa vecka v. 47

Måndag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse, läxmapp hem: kapitel 10 och ta med en tom toarulle.

Tisdag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse

Onsdag. Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse

Torsdag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse

Fredag: Frukt, fylld vattenflaska, kåsapåse. Gosedjursdag!

För er som inte uppmärksammat info på vår ytterdörr: 

För att minska smittspridningen ber vi dig att inte gå in på skolan om inte absolut nödvändigt. Uppmana ditt barn att lämna och hämta sina saker själva. Om du måste hjälpa ditt barn, ber vi dig att vara noga med att hålla avstånd.

Om ditt barn blir sjuk och ni önskar få läxa, så hör av er. Vi gör i ordning läxor i mån av tid, emellanåt är det många av oss i personalen som är sjuka eller har VAB samtidigt.

Läxor kommer att hängas utanför skolan, på krokarna vid ingången.

Fritidstiderna för ditt barn fylls numera i utomhus, det hänger mappar klassvis vid ingången. Gå gärna en bit bort när du fyller i och håll avstånd vid köbildning.

Håll utkik efter rektor Tomas info under Senaste inlägg på startsidan

Tack för visad hänsyn och ert goda samarbete!

Trevlig Helg önskar vi fröknar er alla!

******************************************************************************************************

Veckobrev v. 45

 

Veckan har gått i rasande tempo och nu är det helg igen! Veckans bokstav är  Ee och Grej of the week är Esrange. Vi har fått veta mer om däggdjur i vår närmiljö, tränat mer på addition och funderat på hur jorden blev till. Barnen har önskat att få leka mer, det har vi hörsammat och vi har varit mycket ute på torsdag och fredag och både jobbat samt lekt. Fredagsmys i lekparken med grillad korv med bröd till lunch- mycket uppskattat av både barn och fröknar!

 

Nästa vecka, v. 46

Måndag: Frukt, kåsapåse och fylld vattenflaska. Läxmapp med läsläxa hem, kapitel 9

Tisdag: Frukt, kåsapåse och fylld vattenflaska.

Onsdag: Frukt, kåsapåse och fylld vattenflaska.

Torsdag: Frukt, kåsapåse och fylld vattenflaska.

Fredag: Frukt,  kåsapåse och fylld vattenflaska. Läxmapp tillbaka till skolan.

 

Viktig information angående utvecklingssamtalen:

Pga ökad smittspridning har vi nu tagit beslut om att ha alla utvecklingssamtal via telefon. Har eleven fritids under samtalstiden så deltar eleven i samtalet med respektive lärare på skolan. Annars tillsammans med förälder via telefon hemifrån. Meddela respektive lärare vem vi ska ringa upp.

 

Vi vill påminna om de restriktioner som vi har här på skolan för att minska smittspridning, de är högst aktuella!

 

 

 • Vid lämning och hämtning då fritids bedrivs inomhus stannar vuxen utanför korridoren på övervåningen och påkallar personalens uppmärksamhet

 

 

 

 • Uppmana ditt barn att lämna/hämta ryggsäck och stanna själv ute vid utefritids på morgon och eftermiddag. Om ni behöver gå in, uppmana ditt barn att stanna ute för att minska trängsel.

 

 

 

 • Tänk på att hålla avstånd när ni skriver tider på fritidstavlan. Undvik trängsel och vänta utomhus om många vid tavlan

 

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vid minsta förkylningssymtom ska ditt barn stanna hemma. Återgång till skola efter två dygns symtomfrihet alt. vid ett negativt testresultat. Läs mer på 1177.


Trevlig Helg önskar alla fröknar!

 

 

Tider för utvecklingssamtal

 

Vecka 45

Mari

Måndag: 13.15-13.45 Klara      14.00-14.30 Teo      14.45-15.15 Karl

Onsdag: 14.15-14.45 Albert     15.00-15.30 Oscar

Torsdag: 12.45-13.15 Joni      13.30-14.00 Vimme

 

Lena

Måndag: 13.15-13.45 Emil     14.00-14.30 Signe     14.45-15.15 Sture

Onsdag: 14.15-14.45 Lydia   15.00-15.30 Julia

Torsdag: 12.45-13.15 Pelle     13.30-14.00 Milo

 

Vecka 46

Mari

Måndag: 13.15-13.45 Knut

Torsdag: 12.45-13.15 Ella       13.30-14.00 Nike


Lena

Måndag: 13.15-13.45 Enna

Onsdag: 14.15-14.45 Alice     15.00-15.30 Vidar

Torsdag: 12.45-13.15 Hannes     13.30-14.00 Svea

 

Om ni önskar byta tid, så löser ni det själva inom gruppen och meddelar klassläraren.
Vi hälsar Er hjärtligt välkomna till Ert barns elevledda utvecklingssamtal.

Lena och Mari
*****************************************************************************************************************************

Vecka 42

Veckan har bjudit på krispiga och fantastiskt vackra morgnar, nu längtar vi efter snö!

I veckan har vi jobbat med bokstaven L, Grej of the week, olika känslor och vad som händer i kroppen vid olika känslor, addition, arbete och reflektion i finboken. Vi har haft bild, idrott, klassråd och musik. Vi har fått lära oss mer om kvinnors rösträtt och läst läsläxan.

Nästa vecka, v.43

Måndag: Frukt och kåsapåse. Läxmapp hem, läsläxa kapitel 7

Tisdag: Frukt och kåsapåse

Onsdag: Frukt och kåsapåse

Torsdag: Utedag, kläder efter väder och det vanliga i ryggsäcken. Kåsapåse och frukt.

Fredag: Frukt och kåsapåse. Läxmapp med till skolan!

Tider för utvecklingssamtal kommer här på måndag, håll utkik!

Nu håller vi tummarna för snö i helgen!

Trevlig Helg!

Mari, Lina, Cecilia, Lovisa och Lena

 

 

 


Vecka 41

I veckan har vi bl.a. arbetat med addition på olika sätt, demokrati och pratat om begreppen yttrandefrihet samt diktatur. Vi tränar på instruktioner med hjälp av Pippi Långstrump, vi har spelat brännboll och varit i lekparken på idrotten samt utedagen. Värdegrundsarbetet fortskrider. Bokstavslandet hjälper oss att träna på bokstäver och vi jobbar med dem i vår svenskabok, Magiska kulan.Reflektion av veckan i finboken.

Vecka 42

Måndag: Frukt och kåsapåse. Läsläxa/läxmapp hem, läxa kapitel 6

Tisdag: Frukt och kåsapåse

Onsdag: Frukt och kåsapåse

Torsdag: Utedag: det vanliga i ryggsäcken!

Fredag: Frukt och kåsapåse, läxmappen tillbaka!

 

Vi vill tacka Er för att Ni sköter allt runt kåsapåsen så fint, det hjälper barnen och arbetet på skolan på bästa sätt!

Önskar er alla en riktigt skön och vilsam helg!

Cecilia, Lina, Mari och Lena

 

Info från rektor Tomas:

Corona, oktober

Information från Folkhälsomyndigheten gällande när någon i hushållet är sjuk i konstaterad covid-19

 

När en person i ditt hushåll är sjuk och har fått ett provsvar som visar att hen har covid-19 ska alla i hushållet, både sjuka och friska, förutom barn som inte har börjat förskolan bli kontaktade av vården och få förhållningsregler. Du som har fått förhållningsregler ska följa dem, stanna hemma, undvika kontakter med andra och i övrigt agera som att du har testats positivt för covid-19. Var uppmärksam på symtom på covid-19, om de uppstår ska du gå in på webbplatsen 1177.se för att se vad som gäller för provtagning för covid-19 i den region du bor.

Friska barn och elever i ett hushåll där någon är sjuk i covid-19 kan gå till förskola, grundskola eller gymnasiesärskola men ska i övrigt följa förhållningsregler. Det innebär till exempel att de inte ska delta i fritidsaktiviteter där det finns smittrisk. Elever i gymnasieskola omfattas normalt av förhållningsregler och ska stanna hemma från skolan. Vårdnadshavare som är sjuka bör bara lämna eller hämta barn i förskola eller skola om det kan ske utan risk för att andra smittas.

Förhållningsreglerna gäller från datumet då hushållsmedlemmen testat positivt och sju dagar framåt. På den femte dagen efter att hushållsmedlemmen testats positivt rekommenderar Folkhälsomyndigheten att symtomfria i hushållet testas för covid-19, men det är alltid regionen som styr vilka som testas utifrån de regionala förutsättningarna. Efter att förhållningsreglerna har upphört bör alla i hushållet vara uppmärksamma på symtom samt minimera sina kontakter med andra i ytterligare sju dagar.

Du och de andra i hushållet ska tänka på att:

 • Försöka hålla minst en armlängds avstånd till den som är sjuk.
 • Om det är möjligt ska den som är sjuk isolera sig i ett eget rum.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
 • Tvätta alltid händerna före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök.
 • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna efter.
 • Vara uppmärksam på om du får några symtom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast 5 dagar).
 • Hur länge bör jag stanna hemma? Om du har tagit ett test som visar att du har covid-19 bör du vara hemma i minst sju dygn räknat från den dag du fick symtom. Om du av någon anledning blivit provtagen trots att du inte har symtom räknas sju dygn från den dag du tog ditt test. Du behöver dessutom ha varit feberfri och mått bra i minst två dygn. Om du har kvarvarande lindriga symtom som lätt hosta och snuva eller lukt- och smakbortfall men i övrigt känner dig helt frisk, kan du återgå till arbete, skola, förskola och annan aktivitet om det gått minst 7 dygn sedan insjuknandet. Vid behov av sjukvårdsrådgivning ring 1177.
 • Det är viktigt att känna till att covid-19 är en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom enligt smittskyddslagen och att man därför är skyldig att följa förhållningsregler för att förhindra smittspridning. Du får information om förhållningsregler enligt regionala smittspårningsrutiner.
 • Särskilda rutiner finns för svåra fall som vårdats på sjukhus.

 

*****************************************************************************************************************************

 

 

Hej!

 

Denna vecka har vi lekt lekar och spelat brännboll på idrotten. Vi har haft matte och lärt oss om likamedtecknet. Vi har varit i nya lekparken på utedagen och vi har jobbat med bokstaven S. Vi har även börjat arbeta om äpplets livscykel på no:n.  I onsdags när vi kom till skolan hade vi en helt ny samlingsplats. Vi blev jätteglada.

Idag hade vi fredagsmys och fick se filmen Sune best man. Vi har bestämt att vi ska ha fredagsmys en gång i månaden. Vi avslutade fredagen med att måla varsin teckning till Dennis(JärnvägsAkademin) som tack för att han byggt och sponsrat vår nya samlingsplats.

 

Trevlig Helg!

 

Hälsningar Ella, Klara, Nike, Joni, Iris och Mari

 

———————————————————

 

Info vecka 41

 

Mån: läxmapp hem. Läsläxa kap 5.

 

Tors: utedag. Ta med varm dryck, smörgås/frukt, fylld vattenflaska och kläder efter väder.

 

Fre: läxmapp tillbaka.

 

Kom ihåg kåsapåse och gärna en frukt varje dag.

 

Utvecklingssamtalen kommer flyttas fram till vecka 45 och 46. Tiderna kommer finnas på hemsidan under vecka vecka 42.

 

Trevlig helg önskar fröknarna

 

————————————————————————– 

Info: 

Denna höst kommer vi tyvärr inte bjuda in till föräldramöte pga restriktionerna kring covid-19.
Har ni frågor eller funderingar som ni tänkt lyfta på ett föräldramöte så får ni gärna maila dem till oss. Vi svarar på era frågor och gör en sammanställning som vi sedan kan maila alternativt lägga ut på hemsidan. Vi önskar få in eventuella frågor senast fredag den 25/9. 

Utvecklingssamtal kommer vi att erbjuda under v. 42 och 43. Vi kommer att skriva ut tiderna på hemsidan. Funkar inte den tid man fått, är det okej att byta med någon annan inom gruppen (Maris/Lenas). Kom ihåg att meddela berörd lärare om bytet. 

Denna vecka har flera barn frusit och blivit blöta, det är så viktigt att ert barn har regnkläder och stövlar på sig när det regnar, handskar som tål vatten, rejält med ombyte och gärna underställ samt lager två vid behov. Annars kan de inte delta i undervisning utomhus. Fritids är också förlagd utomhus stor del av dagen. 

Påminner om kåsapåsen, vi använder den varje dag.  

Trevlig Helg! 

Lena, Lina, Cecilia och Mari 

*******************************************************************************************************************************

 

Vecka 37 

Denna vecka har vi på olika sätt arbetat med bokstaven O. Vi fortsätter med Magiska kulan i svenskan och vi har haft den första läxläsningen som var nytt, spännande och roligt!
På SO:n fortsätter vi arbetet med trafikenI matematiken har vi på olika sätt behandlat talet 2 och 3. Årstiderna och hösten är vårt område på No:n. Underbar höstdag i Vistet, satte guldkant på veckanFredagar avrundas med läsläxafinbok och Lilla Aktuellt. Vi arbetar med gruppstärkande aktiviter och lekar, samarbetsövningar och jobbar med hur man är en bra kompis varje dag. 

Vi har haft många sjuka barn och stundtals personal på skolan, därför kan planeringen ibland kastas om. Om ert barn är sjuk men tillräckligt pigg för lite skolarbete, så hör gärna av er så gör vi i ordning läxa som sysselsättning. 

Vecka 38 

OBS! Veckans läsläxa till fredag är kapitel 2 i läseboken

Måndag: Ta med kåsapåse och gärna frukt. Läxmapp hem. Läsläxa: kapitel 2

Tisdag: Ta med kåsapåse och gärna frukt 

Onsdag: Ta med kåsapåse och gärna frukt 

Torsdag: Utedag. Ta med kåsapåse, smörgås/frukt, fylld vattenflaska, ev. varm dryck, sittunderlag. Kläder efter väder, kängor eller stövlar på fötterna, Varm tröja i ryggsäcken. 

Fredag: Läxmapp med loggbok och läseboken tillbaka till skolan. Ta med kåsapåsen och gärna en frukt. 

Info från rektor Tomas: 

Folkhälsomyndigheten har tagit fram en ny vägledning till stöd för regionerna i deras arbete med att påvisa pågående covid-19-infektion hos barn och unga. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att barn i förskoleklass, årskurs 1-9 eller i gymnasieåldern testas om de har symtom som kan tyda på covid-19. På så vis kan barnen snabbare återgå till skolan om de har ett negativt provsvar och deras allmäntillstånd i övrigt tillåter det. 

Barn och unga har vanligtvis samma symtom som vuxna vid covid-19 men de blir oftast lindrigare sjuka. Omfattningen av testning av barn och unga varierar mellan olika regioner. Målsättningen med vägledningen är att provtagning och testning för pågående covid-19 för barn och unga sker på ett likartat sätt i alla regioner. 

– Barn och unga mår bra av att kunna delta i skolan och andra vardagsaktiviteter, det är ett viktigt skäl till att provta denna åldersgrupp. Tidigare har denna grupp rekommenderats att stanna hemma vid minsta symtom. Med testning kommer de att kunna gå tillbaka till skolan i högre utsträckning även om de har kvarvarande milda symtom, i kombination med ett negativt provsvar, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten. 

I de fall inget prov tagits rekommenderas att barn och unga stannar hemma så länge symtom finns samt ytterligare två dygn utan symtom. Om barnet har kvarvarande lindriga symtom, exempelvis torrhosta och lätt snuva, när det har gått sju dagar efter insjuknandet kan återgång till skola och annan verksamhet ske även om inget prov tagits. 

När det gäller de yngsta barnen, det vill säga barn i förskolan, rekommenderas att i första hand stanna hemma när de är sjuka, utan provtagning. Även förskolebarn rekommenderas att återgå efter två dygn utan symtom eller vid kvarstående milda symtom när det har gått sju dagar efter insjuknandet. I en situation där man lokalt eller regionalt ser ett ökat antal fall kan det dock vara aktuellt med testning även av barn i förskolan. 

– Vår uppfattning om barn och smittsamhet har inte förändrats. Där kvarstår vår tidigare bedömning att barn smittar i lägre utsträckning än vad vuxna gör och att skolans miljö inte har visat sig vara drivande i smittspridningen, säger Karin Tegmark Wisell. 

Vägledningen påvisning av covid-19 hos barn och unga vänder sig till smittskyddsenheter, vårdgivare, kliniska mikrobiologiska laboratorier samt beslutsfattare i regionerna. 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/augusti/barn-och-unga-med-symtom-pa-covid-19-rekommenderas-pcr-testning-for-snabbare-atergang-till-skolan/ https://www.regeringen.se/49f6a5/contentassets/df31b4824eac47d5875a66601f1e6ea8/uppdrag-till-folkhalsomyndigheten-att-ta-fram-en-plan-infor-eventuella-nya-utbrott-av-covid_19.pdf https://www.forsakringskassan.se/privatpers/coronaviruset-det-har-galler 

 

Trevlig Helg! 

Mari, Lina, Cecilia och Lena 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej och välkommen till en ny terminsstart! 

Då var det dags att börja ettan. Hoppas att du haft ett skönt sommarlov.  

Måndag 24/8 kl: 08.00 möter vi upp dig ute på skolgården. I vanlig ordning kommer vi vara mycket ute så kläder efter väder, fylld vattenflaska och gärna en frukt. På din hylla ska det finnas extrakläder samt stövlar och regnkläder. Samma rutiner med kåsapåsen som tidigare då vi oftast kommer äta lunchen ute. Du kommer även ha samma omklädningsrum och hyllplats som tidigare.  

Information om veckan kommer finnas på hemsidan och i elevernas loggbok som skickas hem varje måndag och ska tas tillbaka till skolan på fredagar. 

Har ni behov av fritids så maila gärna tiderna till Lena eller Mari så skriver vi upp tiderna på fritidstavlan. Detta för att undvika trängsel vid tavlan då vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer angående Covid19. Detta gäller även vid övrig vistelse i skolans lokaler så som hämtning/lämningVi tar ej heller emot besök på skolan i dagsläget. 

Sjukanmälan görs till skolans telefon på 070-2922092. Fortfarande gäller stanna hemma vid minsta symtooch helt symtomfri i minst 

48 h innan återgång till skolan. 

 

Vecka 35 

Mån 8.00- 12.45 

Tis 8.00- 12.45 

Ons 8.00- 12.15 

Tors 8.00- 12.15 

Fre 8.00- 12.00 

 

Vi ser framemot att träffa dig på måndag! 

Hälsningar Lena T och Mari 

lena.thorneus@thorenframtid.se 

mari.jack@thorenframtid.se