År 1

Välkommen till webbplatsen för Vita Viddernas årskurs 1

Vecka 45

 

Vi hälsar er alla välkomna tillbaka efter höstlovet!

Utvecklingssamtalen startar under v. 45 och vi önskar att ni kommer en förälder per familj samt använder den bortre nödutgången på baksidan av skolan, som vi kommer att hålla upplåst. Detta med tanke på rådande restriktioner kring Covid-19.

 

Måndag: Ta med frukt och kåsapåse. Läxmapp med läsläxa hem, kapitel 8

Tisdag: Frukt och kåsapåse

Onsdag: Frukt och kåsapåse

Torsdag: Utedag, kläder efter väder och det vanliga i ryggsäcken. Kåsapåse och frukt.

 Fredag: Frukt och kåsapåse. Läxmapp tillbaka, läxläsning

 

Snörika hälsningar!

 

Mari, Lena T, Cecilia, Lina och Lovisa

 

 

 

Tider för utvecklingssamtal

 

Vecka 45

Mari

Måndag: 13.15-13.45 Klara      14.00-14.30 Teo      14.45-15.15 Karl

Onsdag: 14.15-14.45 Albert     15.00-15.30 Oscar

Torsdag: 12.45-13.15 Joni      13.30-14.00 Vimme

 

Lena

Måndag: 13.15-13.45 Emil     14.00-14.30 Signe     14.45-15.15 Sture

Onsdag: 14.15-14.45 Lydia   15.00-15.30 Julia

Torsdag: 12.45-13.15 Pelle     13.30-14.00 Milo

 

Vecka 46

Mari

Måndag: 13.15-13.45 Knut

Torsdag: 12.45-13.15 Ella       13.30-14.00 Nike


Lena

Måndag: 13.15-13.45 Enna

Onsdag: 14.15-14.45 Alice     15.00-15.30 Vidar

Torsdag: 12.45-13.15 Hannes     13.30-14.00 Svea

 

Om ni önskar byta tid, så löser ni det själva inom gruppen och meddelar klassläraren.
Vi hälsar Er hjärtligt välkomna till Ert barns elevledda utvecklingssamtal.

Lena och Mari
*****************************************************************************************************************************

Vecka 42

Veckan har bjudit på krispiga och fantastiskt vackra morgnar, nu längtar vi efter snö!

I veckan har vi jobbat med bokstaven L, Grej of the week, olika känslor och vad som händer i kroppen vid olika känslor, addition, arbete och reflektion i finboken. Vi har haft bild, idrott, klassråd och musik. Vi har fått lära oss mer om kvinnors rösträtt och läst läsläxan.

Nästa vecka, v.43

Måndag: Frukt och kåsapåse. Läxmapp hem, läsläxa kapitel 7

Tisdag: Frukt och kåsapåse

Onsdag: Frukt och kåsapåse

Torsdag: Utedag, kläder efter väder och det vanliga i ryggsäcken. Kåsapåse och frukt.

Fredag: Frukt och kåsapåse. Läxmapp med till skolan!

Tider för utvecklingssamtal kommer här på måndag, håll utkik!

Nu håller vi tummarna för snö i helgen!

Trevlig Helg!

Mari, Lina, Cecilia, Lovisa och Lena

 

 

 


Vecka 41

I veckan har vi bl.a. arbetat med addition på olika sätt, demokrati och pratat om begreppen yttrandefrihet samt diktatur. Vi tränar på instruktioner med hjälp av Pippi Långstrump, vi har spelat brännboll och varit i lekparken på idrotten samt utedagen. Värdegrundsarbetet fortskrider. Bokstavslandet hjälper oss att träna på bokstäver och vi jobbar med dem i vår svenskabok, Magiska kulan.Reflektion av veckan i finboken.

Vecka 42

Måndag: Frukt och kåsapåse. Läsläxa/läxmapp hem, läxa kapitel 6

Tisdag: Frukt och kåsapåse

Onsdag: Frukt och kåsapåse

Torsdag: Utedag: det vanliga i ryggsäcken!

Fredag: Frukt och kåsapåse, läxmappen tillbaka!

 

Vi vill tacka Er för att Ni sköter allt runt kåsapåsen så fint, det hjälper barnen och arbetet på skolan på bästa sätt!

Önskar er alla en riktigt skön och vilsam helg!

Cecilia, Lina, Mari och Lena

 

Info från rektor Tomas:

Corona, oktober

Information från Folkhälsomyndigheten gällande när någon i hushållet är sjuk i konstaterad covid-19

 

När en person i ditt hushåll är sjuk och har fått ett provsvar som visar att hen har covid-19 ska alla i hushållet, både sjuka och friska, förutom barn som inte har börjat förskolan bli kontaktade av vården och få förhållningsregler. Du som har fått förhållningsregler ska följa dem, stanna hemma, undvika kontakter med andra och i övrigt agera som att du har testats positivt för covid-19. Var uppmärksam på symtom på covid-19, om de uppstår ska du gå in på webbplatsen 1177.se för att se vad som gäller för provtagning för covid-19 i den region du bor.

Friska barn och elever i ett hushåll där någon är sjuk i covid-19 kan gå till förskola, grundskola eller gymnasiesärskola men ska i övrigt följa förhållningsregler. Det innebär till exempel att de inte ska delta i fritidsaktiviteter där det finns smittrisk. Elever i gymnasieskola omfattas normalt av förhållningsregler och ska stanna hemma från skolan. Vårdnadshavare som är sjuka bör bara lämna eller hämta barn i förskola eller skola om det kan ske utan risk för att andra smittas.

Förhållningsreglerna gäller från datumet då hushållsmedlemmen testat positivt och sju dagar framåt. På den femte dagen efter att hushållsmedlemmen testats positivt rekommenderar Folkhälsomyndigheten att symtomfria i hushållet testas för covid-19, men det är alltid regionen som styr vilka som testas utifrån de regionala förutsättningarna. Efter att förhållningsreglerna har upphört bör alla i hushållet vara uppmärksamma på symtom samt minimera sina kontakter med andra i ytterligare sju dagar.

Du och de andra i hushållet ska tänka på att:

  • Försöka hålla minst en armlängds avstånd till den som är sjuk.
  • Om det är möjligt ska den som är sjuk isolera sig i ett eget rum.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
  • Tvätta alltid händerna före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna efter.
  • Vara uppmärksam på om du får några symtom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast 5 dagar).
  • Hur länge bör jag stanna hemma? Om du har tagit ett test som visar att du har covid-19 bör du vara hemma i minst sju dygn räknat från den dag du fick symtom. Om du av någon anledning blivit provtagen trots att du inte har symtom räknas sju dygn från den dag du tog ditt test. Du behöver dessutom ha varit feberfri och mått bra i minst två dygn. Om du har kvarvarande lindriga symtom som lätt hosta och snuva eller lukt- och smakbortfall men i övrigt känner dig helt frisk, kan du återgå till arbete, skola, förskola och annan aktivitet om det gått minst 7 dygn sedan insjuknandet. Vid behov av sjukvårdsrådgivning ring 1177.
  • Det är viktigt att känna till att covid-19 är en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom enligt smittskyddslagen och att man därför är skyldig att följa förhållningsregler för att förhindra smittspridning. Du får information om förhållningsregler enligt regionala smittspårningsrutiner.
  • Särskilda rutiner finns för svåra fall som vårdats på sjukhus.

 

*****************************************************************************************************************************

 

 

Hej!

 

Denna vecka har vi lekt lekar och spelat brännboll på idrotten. Vi har haft matte och lärt oss om likamedtecknet. Vi har varit i nya lekparken på utedagen och vi har jobbat med bokstaven S. Vi har även börjat arbeta om äpplets livscykel på no:n.  I onsdags när vi kom till skolan hade vi en helt ny samlingsplats. Vi blev jätteglada.

Idag hade vi fredagsmys och fick se filmen Sune best man. Vi har bestämt att vi ska ha fredagsmys en gång i månaden. Vi avslutade fredagen med att måla varsin teckning till Dennis(JärnvägsAkademin) som tack för att han byggt och sponsrat vår nya samlingsplats.

 

Trevlig Helg!

 

Hälsningar Ella, Klara, Nike, Joni, Iris och Mari

 

———————————————————

 

Info vecka 41

 

Mån: läxmapp hem. Läsläxa kap 5.

 

Tors: utedag. Ta med varm dryck, smörgås/frukt, fylld vattenflaska och kläder efter väder.

 

Fre: läxmapp tillbaka.

 

Kom ihåg kåsapåse och gärna en frukt varje dag.

 

Utvecklingssamtalen kommer flyttas fram till vecka 45 och 46. Tiderna kommer finnas på hemsidan under vecka vecka 42.

 

Trevlig helg önskar fröknarna

 

————————————————————————– 

Info: 

Denna höst kommer vi tyvärr inte bjuda in till föräldramöte pga restriktionerna kring covid-19.
Har ni frågor eller funderingar som ni tänkt lyfta på ett föräldramöte så får ni gärna maila dem till oss. Vi svarar på era frågor och gör en sammanställning som vi sedan kan maila alternativt lägga ut på hemsidan. Vi önskar få in eventuella frågor senast fredag den 25/9. 

Utvecklingssamtal kommer vi att erbjuda under v. 42 och 43. Vi kommer att skriva ut tiderna på hemsidan. Funkar inte den tid man fått, är det okej att byta med någon annan inom gruppen (Maris/Lenas). Kom ihåg att meddela berörd lärare om bytet. 

Denna vecka har flera barn frusit och blivit blöta, det är så viktigt att ert barn har regnkläder och stövlar på sig när det regnar, handskar som tål vatten, rejält med ombyte och gärna underställ samt lager två vid behov. Annars kan de inte delta i undervisning utomhus. Fritids är också förlagd utomhus stor del av dagen. 

Påminner om kåsapåsen, vi använder den varje dag.  

Trevlig Helg! 

Lena, Lina, Cecilia och Mari 

*******************************************************************************************************************************

 

Vecka 37 

Denna vecka har vi på olika sätt arbetat med bokstaven O. Vi fortsätter med Magiska kulan i svenskan och vi har haft den första läxläsningen som var nytt, spännande och roligt!
På SO:n fortsätter vi arbetet med trafikenI matematiken har vi på olika sätt behandlat talet 2 och 3. Årstiderna och hösten är vårt område på No:n. Underbar höstdag i Vistet, satte guldkant på veckanFredagar avrundas med läsläxafinbok och Lilla Aktuellt. Vi arbetar med gruppstärkande aktiviter och lekar, samarbetsövningar och jobbar med hur man är en bra kompis varje dag. 

Vi har haft många sjuka barn och stundtals personal på skolan, därför kan planeringen ibland kastas om. Om ert barn är sjuk men tillräckligt pigg för lite skolarbete, så hör gärna av er så gör vi i ordning läxa som sysselsättning. 

Vecka 38 

OBS! Veckans läsläxa till fredag är kapitel 2 i läseboken

Måndag: Ta med kåsapåse och gärna frukt. Läxmapp hem. Läsläxa: kapitel 2

Tisdag: Ta med kåsapåse och gärna frukt 

Onsdag: Ta med kåsapåse och gärna frukt 

Torsdag: Utedag. Ta med kåsapåse, smörgås/frukt, fylld vattenflaska, ev. varm dryck, sittunderlag. Kläder efter väder, kängor eller stövlar på fötterna, Varm tröja i ryggsäcken. 

Fredag: Läxmapp med loggbok och läseboken tillbaka till skolan. Ta med kåsapåsen och gärna en frukt. 

Info från rektor Tomas: 

Folkhälsomyndigheten har tagit fram en ny vägledning till stöd för regionerna i deras arbete med att påvisa pågående covid-19-infektion hos barn och unga. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att barn i förskoleklass, årskurs 1-9 eller i gymnasieåldern testas om de har symtom som kan tyda på covid-19. På så vis kan barnen snabbare återgå till skolan om de har ett negativt provsvar och deras allmäntillstånd i övrigt tillåter det. 

Barn och unga har vanligtvis samma symtom som vuxna vid covid-19 men de blir oftast lindrigare sjuka. Omfattningen av testning av barn och unga varierar mellan olika regioner. Målsättningen med vägledningen är att provtagning och testning för pågående covid-19 för barn och unga sker på ett likartat sätt i alla regioner. 

– Barn och unga mår bra av att kunna delta i skolan och andra vardagsaktiviteter, det är ett viktigt skäl till att provta denna åldersgrupp. Tidigare har denna grupp rekommenderats att stanna hemma vid minsta symtom. Med testning kommer de att kunna gå tillbaka till skolan i högre utsträckning även om de har kvarvarande milda symtom, i kombination med ett negativt provsvar, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten. 

I de fall inget prov tagits rekommenderas att barn och unga stannar hemma så länge symtom finns samt ytterligare två dygn utan symtom. Om barnet har kvarvarande lindriga symtom, exempelvis torrhosta och lätt snuva, när det har gått sju dagar efter insjuknandet kan återgång till skola och annan verksamhet ske även om inget prov tagits. 

När det gäller de yngsta barnen, det vill säga barn i förskolan, rekommenderas att i första hand stanna hemma när de är sjuka, utan provtagning. Även förskolebarn rekommenderas att återgå efter två dygn utan symtom eller vid kvarstående milda symtom när det har gått sju dagar efter insjuknandet. I en situation där man lokalt eller regionalt ser ett ökat antal fall kan det dock vara aktuellt med testning även av barn i förskolan. 

– Vår uppfattning om barn och smittsamhet har inte förändrats. Där kvarstår vår tidigare bedömning att barn smittar i lägre utsträckning än vad vuxna gör och att skolans miljö inte har visat sig vara drivande i smittspridningen, säger Karin Tegmark Wisell. 

Vägledningen påvisning av covid-19 hos barn och unga vänder sig till smittskyddsenheter, vårdgivare, kliniska mikrobiologiska laboratorier samt beslutsfattare i regionerna. 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/augusti/barn-och-unga-med-symtom-pa-covid-19-rekommenderas-pcr-testning-for-snabbare-atergang-till-skolan/ https://www.regeringen.se/49f6a5/contentassets/df31b4824eac47d5875a66601f1e6ea8/uppdrag-till-folkhalsomyndigheten-att-ta-fram-en-plan-infor-eventuella-nya-utbrott-av-covid_19.pdf https://www.forsakringskassan.se/privatpers/coronaviruset-det-har-galler 

 

Trevlig Helg! 

Mari, Lina, Cecilia och Lena 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej och välkommen till en ny terminsstart! 

Då var det dags att börja ettan. Hoppas att du haft ett skönt sommarlov.  

Måndag 24/8 kl: 08.00 möter vi upp dig ute på skolgården. I vanlig ordning kommer vi vara mycket ute så kläder efter väder, fylld vattenflaska och gärna en frukt. På din hylla ska det finnas extrakläder samt stövlar och regnkläder. Samma rutiner med kåsapåsen som tidigare då vi oftast kommer äta lunchen ute. Du kommer även ha samma omklädningsrum och hyllplats som tidigare.  

Information om veckan kommer finnas på hemsidan och i elevernas loggbok som skickas hem varje måndag och ska tas tillbaka till skolan på fredagar. 

Har ni behov av fritids så maila gärna tiderna till Lena eller Mari så skriver vi upp tiderna på fritidstavlan. Detta för att undvika trängsel vid tavlan då vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer angående Covid19. Detta gäller även vid övrig vistelse i skolans lokaler så som hämtning/lämningVi tar ej heller emot besök på skolan i dagsläget. 

Sjukanmälan görs till skolans telefon på 070-2922092. Fortfarande gäller stanna hemma vid minsta symtooch helt symtomfri i minst 

48 h innan återgång till skolan. 

 

Vecka 35 

Mån 8.00- 12.45 

Tis 8.00- 12.45 

Ons 8.00- 12.15 

Tors 8.00- 12.15 

Fre 8.00- 12.00 

 

Vi ser framemot att träffa dig på måndag! 

Hälsningar Lena T och Mari 

lena.thorneus@thorenframtid.se 

mari.jack@thorenframtid.se