År 3

Välkommen till webbplatsen för Vita Viddernas årkurs 3

Hej! Vecka 15

Då var vid framme vid sista veckan innan påsklovet. Vi har jobbat med flera nationella prov. I SO har vi fortsatt med området Bronsåldern. Vi har jobbat om påsken och både sett filmer och läst om bakgrunden till att vi firar påsk. I musik har vi börjat öva på skolavslutningssångerna. Det har pysslats både fina fönstertavlor, kaninmasker och påskkort. Veckans avslutades med det årliga påskloppet. Barnen mötte en påskkärring efter vägen verkar det som :)

Fritids hälsar att många av barnens tider på tavlan suddas ut ovasett om namnen står högt upp eller långt ner. Prata gärna med era barn om detta hemma så att vi kan få ett slut på detta (alla klasser har skickat ut info).

Obs!

31/5 fritids stängt.

7/6 fritids stängt.

 

Inför vecka 17

Måndag – L

Tisdag – utedag. Ta med varm dryck.

Onsdag – inget bad. Vi kör utelekar. Glosförhör eng.

Fredag – läxan lämnas in (sv) och glosförhör sv.

Glad påsk!  /Fredrik, Sirpa och Matilda.

Relaterad bild

 

 

 

 

Hej! Vecka 14

Det börjar bli riktigt härligt Kirunavår väder nu. Vi har fått njuta av solens strålar många dagar denna vecka.

I svenska har vi jobbat klart med arbetsboken. Så fort barnen har rättat i den så skickas den hem. Vi kommer att samla in läseböckerna under nästa vecka, så kika där hemma också om ni har någon bok liggande någonstans som barnen har lånat som extrabok.

Vi tragglar vidare med klockan, analog och digital tid. Vi har gjort nationellt prov i matte.

Nu har vi lämnat stenåldern i SO och börjat med bronsåldern.

Barnen har fått med sig nya glosor i engelska. Vi har fortsatt att titta på The game.

I onsdags hade vi en helt underbar friluftsdag på Luossasjön. Solen sken och det var knappt någon vind. Det var inte mycket fisk att hurra över, men barnen hade trevligt ändå och lekte med varandra. Det var trevligt att vi även hade några föräldrar med oss :)

Behnam tackade så vänligt för alla leksaker som barnen hade tagit med sig till skolan. Dem tar han med sig till Röda korset och de skickas därifrån vidare till fattigare länder.

Inför vecka 15 Det blir flera nationella prov under veckan.

Måndag – läxa skickas hem (läsförståelse) + sv. glosor.

Tisdag – ingen utedag.

Onsdag – bad? Glosförhör eng.

(Angående badet så vet vi inte om stora bassängen är lagad, vi meddelar under veckan).

Torsdag – nya eng. glosor till v. 17 onsdag.

Fredag – läxan lämnas in (sv) och glosförhör sv. Vita vidderna loppet (skidor).

Trevlig helg!  /Fredrik, Sirpa och Matilda.

 

 

 

Vecka 13

Hej,

Veckorna flyger fram. Vädret börjar bli lite varmare och vi är ute allt mer och därför kan det vara bra att eleverna har solglasögon och blir smorda i ansiktet med solkräm speciellt viktigt de dagar solen är framme.
I svenska så har vi jobbat klart med sista kapitlet i läseboken där vi äntligen fått veta hur det gick för Asta, Bea och Cesar i deras ABC-klubb. Bara för att läseboken är slut kommer vi inte att sluta med läsläxan utan det kommer att komma hem en lite annan variant att träna på.
Vi kommer att ändra från och med nästa vecka att eleverna får veckans ord som vanligt på måndag men har förhör på fredag istället. Alltså alla svenska läxor blir det förhör och inlämnas på fredag.
Digitala klockan, analoga klockan och mätning av tid är delar som vi håller på med i matematiken just nu. Det är många saker att hålla koll på med klockan och vi skulle uppskatta att ni tar er tid att prata om klockan hemma någon gång då och då så den är en del av deras verklighet.
Parallelt med vårt vanliga svenska och matematik arbete så har vi satt igång med de nationella proven som ni kanske inte har missat att undgå.
I The game har vi kommit fram till avsnitt 3 där vi möter de tre barnen
Amanda, Marco och Lucia som har fastnat i spelvärlden där alla talar engelska. De stöter på problem som de ska lösa för att ta sig vidare en nivå. Till sin hjälp har de spelvärden Jester.
Under flera veckor har vi jobbat med kroppen och hälsa på NO som intergrerat med idrotten vilket vi nu kommer att lämna allt mer för att gå vidare med att prata om örat och ljud.
I So har vi just nu avslutat stenåldern med att titta på en film om Mammutar för att nu gå vidare i människans historia.
P.S

Friluftsdags på Luossajärvi onsdag den 3/ 4, se separat information.

Nu är det dags att ta hem skridskorna eftersom isen varit obrukbar ett tag kommer inte att skottas eller spolas något mera framöver heller.

Påsklovsfritids, maila Linda senast måndag 1/4 om ert/era barn ska vara på lovfritids. linda@vitavidderna.se

 

Inför Vecka 14

Måndag: Läsförståelse uppgift och skoldagboken kommer hem. Veckans ord förhör. Nya veckans ord.

Tisdag: Utedag, varm dryck

Onsdag: Friluftsdag på Luossajärvi, se separat information.

Torsdag: Glosförhör engelska. Nya engelska glosor.

Fredag: Läsförståelse och skoldagboken tillbaka till skolan. Veckans ord förhör.

 

 

Mvh// Fredrik, Sirpa & Matilda