Deprecated: Non-static method PageLinesTemplate::current_admin_post_type() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /storage/content/89/179389/vitavidderna.se/public_html/wp-content/themes/pagelines/admin/class.options.metapanel.php on line 30 Deprecated: Non-static method PageLinesTemplate::current_admin_post_type() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /storage/content/89/179389/vitavidderna.se/public_html/wp-content/themes/pagelines/admin/class.options.metapanel.php on line 30 Deprecated: Non-static method PageLinesTemplate::current_admin_post_type() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /storage/content/89/179389/vitavidderna.se/public_html/wp-content/themes/pagelines/admin/class.options.metapanel.php on line 30 Deprecated: Non-static method PageLinesTemplate::current_admin_post_type() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /storage/content/89/179389/vitavidderna.se/public_html/wp-content/themes/pagelines/admin/class.options.metapanel.php on line 30 Vita Viddernas Barnskola | Förskoleklass

Förskoleklass

Välkommen till webbplatsen för Vita Viddernas förskoleklass

Hej! (vecka 13)

Veckan startade med lek och rörelse. När vi kom in väntade bokstavslandet. Bokstaven vi bekantade oss med var Gg. Avsnittet hette Guldfeber. Efter programmet spårade barnen aktuell bokstav. Vi samlade också på g ord och vi täckte nästan hela tavlan med ord.

I tisdags träffade vi Djuren på Djuris och de pratade om vem som bestämmer. Vad händer med leken när en vill bestämma allt?

 

Idag onsdag har vi först träffat Gullan från Dalarna. Vi hade uppvärmning med henne och sedan skidade vi runt skidspåret. Nu har alla barn åkt sitt första Vita vidderna lopp. Alla barn fick en medalj. Hoppas att alla har med sig den hem. Vi åt ute i det vackra vädret.

Efter lunch gick vi in och barnen fick plantera frön. De har nu en egen odling att sköta om. De fick med sig ett recept så de, ni vet hur man ska ta hand om odlingen.

Nu önskar vi er alla en fin och lugn påskledighet!

Vårliga hälsningar fröknarna

VV-nappet 20 

Friluftsdag på Luossajärvi den 14/4.  

Vi kommer att vara där hela skolan tillsammans och ha en pimpeltävling. 

Vi samlas på Ädnamvaara parkeringen kl 8.00. Det finns personal på plats från 7.45. Om du har behov av morgonfritids för ditt barn, hör av dig till linda.johansson2@thorenframtid.se senast måndag den 12/4.  

Vi kommer att behöva hjälp med att borra hål. Om ni har möjlighet att hjälpa till att borra några hål kvällen innan eller på morgonen innan vi börjar så tar vi hjärtligt emot hjälp. Meddela på fritids telefonen eller maila respektive klasslärare om ni har möjlighet till detta. Området för pimplingen bör vara ganska samlat.

 

I ditt barns märkta väska ska finnas:  

       *  Kåsapåse  

 • Termos med varm dryck 
 • Mellis-matsäck, ett för fm (när vi åker med skolan har vi inte läsk eller energidryck)  
 • Fylld vattenflaska 
 • Liggunderlag 
 • Pimpelspö, blänke och krok (skolan tar med maggots) 
 • Is rensare, om du har. 
 • Solglasögon 
 • Solskydd 
 • Extra vantar 
 • Extra tröja 
 • Extra strumpor 

Skolan bjuder på lunch som vi grillar på plats.  

Klä ditt barn efter väder. Tänk på att det kan vara ganska blött på sjön. Stövlar på fötterna, gärna galon kläder. Smörj ditt barn  med solkräm redan på morgonen. 

Allt som finns i väskan ska vara märkt med ditt barns namn. 

Skoldagen slutar 13.00 på plats.  

Om du har behov av fritids för ditt barn efter detta, hör av dig till Linda. 

Under rådande omständigheter så har vi inga föräldrar på plats under skoldagen.  

Hälsningar personalen! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej! (v12)

Vilket fantastisk väder vi haft den här veckan. Tyvärr för vind och sol med sig att allt smälter väldigt snabbt. De flesta av er har säkert sett att vår skol is har gett upp. Några har redan tagit hem sina skridskor, skydd och hjälm. Nu vill vi att ni tar hem barnens skridskor, hjälm och skydd.

I veckan har vi varit ute mer än tidigare för att undvika smitta. Vi har varit inne vid några tillfällen för att vila från sol och vin

Vi har hälsat på i Bokstavslandet och där har vi träffat på bokstaven Hh och Tt. 

I tisdags hälsade vi på Djuren på Djuris. Avsnittet handlade om att våga tycka annorlunda.

 

Innan vi hälsade på Djuren på Djuris så var vi ute och hade rörelsebana uppe på Vargens fotbollsplan. Flickorna i år 3 var där tillsammans med oss. 

 

På onsdag tog vi på oss skidorna och skidade ut i skogen och åkte spåret som vi ska åka på onsdag nästa vecka. Då har vi nämligen det årliga Vita vidderna loppet. 

 

På torsdag morgon var nästan hela klassen på Gaggabollplanen och fröken Lena var domare. Vi övar och övar på reglerna som finns när man spelar Gaggaboll.

 

Veckan avslutades med Gaggaboll, fri lek och Fem myror.

 

*Påminner er om att kåsapåsen ska vara på skolan och när ert barn använt innehållet tas den hem och diskas och därefter tas tillbaka till skolan. Hjälp era barn med det. 

* I gårdagens annonsblad fanns en artikel angående ny stängsel dragning kring skolan. Det kommer mer info i annonsbladet senare. Bla kommer grinden här nere att stängas så ni som för med bil, får ta den övre vägen och lämna vid bommen. Bommen kommer att hållas uppe så att frakt till skolan kan genomföras.

 

Nu önskar vi er alla en trevlig helg!

Fröknarna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej! (vecka 11)

Återigen, välkomna tillbaka till skolan efter ledigheten. Idag torsdag är den första dagen jag, Lena är tillbaka på skolan. Skönt att vara tillbaka i gruppen.

 

Barnen har bekantat sig med bokstaven Vv och Ää I Bokstavslandet. Avsnittet hette Vänner i alla väder.

 

I tisdags åkte barnen skidor och när de kom in väntade djuren på Djuris. De pratade om, att hur är jag när jag är en Superhjälpare?

 

I onsdags åkte barnen skidor med år tre och de åt sin matsäck i år 3:s lägerplats. De hann även med att åka pulka och madrass i närheten av skolan. Vilken glädje!

Maria introducerade magiska groddar för barnen. Vi ska nämligen plantera groddarna senare, så att alla får med sig varsin hem. Ta med sig hem och vårda. Barnen hade innerast och då fick barnen se ett avsnitt av Fem myror, trots att det bara var onsdag! Busigt!

 

I torsdags redovisade två barn sin bok från bokpåsen. Skrev i veckologgen att nästa vecka är det sista boken som ska tas med av en elev. Nästa torsdag har vi fått tjugofem boktips! 

 

Veckan avslutas som sig bör med Fem myror är fler än fyra elefanter.

Vi påminner om att meddela Linda Påsklovsfritids via hennes mail, senast fredag den 26/3.Påsklovsdagarna som gäller är Skärtorsdag 1/4 samt 6/4-9/4. 

Onsdag den 31/3 har vi vårt årliga skidlopp innan vi tar Påsklov, Vita vidderna loppet. Alla barn på skolan åker men vi håller Corona avstånd.

Vi kommer att ha friluftsdag efter påsklovet. Vita vidderna nappet på Luossajärvi. Info kommer senare.

 

Vi önskar er en mysig och avslappnad helg!

Fröknarna

Påminnelse!

 

Info Covid-19 Då vi har konstaterad Covid-19 hos personal på skolan vill vi göra er uppmärksamma på att noggrant följa Folkhälsomyndighetens restriktioner. Var uppmärksam på eventuella symptom hos barnen och stanna hemma vid symptom/sjukdom. Viktigt att barnen stannar hemma två dygn efter symptom/sjukdom. Undvik, om möjligt, som vuxen att komma in på skolan. Skolan följer restriktionerna och vidtar åtgärder för att minska smittspridningen. Med vänlig hälsning, Tomas Kyrö Rektor Tel: 076-113 12 22 E-post: tomas.kyro@thorenframtid.se www.thorenframtid.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej!(vecka 9)

Nu är veckan slut och barn och fröknar går på ett välbehövligt lov. Några barn är på lovfritids och har det bra där.

Vi har nu hunnit genomföra två kartläggnings områden i matematik. Nu återstår tre områden.

I tisdags genomförde vi en vinterhinderbana till barnens förtjusning. Banan innehöll bland annat hopp över hinder, krypa under rep, springa över hinder och göra snöänglar i djup snö.

 

Vi har pausat Gaggaboll för FK. När de är andra barn på Gaggabollplanen blir det rörigt för FK. Vi övar enbart med FK för att de ska lära sig förhållningssätt och regler. Den tiden har vi tagit med de barn som är intresserade när de har frilek på morgonen. 

 

I onsdags hade barnen sitt sista ispass innan lov. De fick själva bestämma vad de ville göra på isen. Vi trodde att barnen skulle jubla men de efterlyste att vi skulle leka med dem. Kul att de uppskattar när vi jobbar med dem. Vi åkte i långt led efter varandra med hjälp av rockring runt magen. 

 

Vi har två omgångar kvar av barnens bokpåse. 

Barnen har tillverkat sin begynnelsebokstav i trolldeg. Först fick de rita en ritning hur de skulle måla bokstaven när den torkat. Några av barnen har målat bokstaven med vattenfärg. Nu hänger några bokstäver i fönstret. Så fint!

 

Vi kommer att åka skidor efter sportlovet, så se till att skidor med utrustning  är här!

Vi har avtackat Nikolaj som avslutade sin praktik hos oss.

 

Nu önskar vi er alla en fint och mysigt lov!

Lovhälsningar Lena och Maria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej! Vecka 8

Vi fröknar tycker att tiden flyger iväg!

Om drygt en vecka har barnen ledighet i form av sportlov eller sportlovsfritids.

Vi avslutade denna vecka med att barnen fick en speciell uppgift. De skulle fundera  en stund på vilken bokstav som kommer först i deras eget namn. Sedan fick de uppgiften att rita mönster hur de vill måla, färglägga sin bokstav. Barnen fick sedan en varsin bit trolldeg.

Nu låter vi bokstäverna torka över helgen. Måla bokstäverna gör vi nästa vecka.

Djuren på Djuris handlade om att våga säga nej. Vi pratade med barnen efteråt och de fick visa vilken känsla de tyckte passade med, när man inte vågar säga nej och sedan hur det känns när man säger nej, för det är helt okej!

Vi tränade skridskoteknik i onsdags. Barnen fick åka en teknikbana. Fikade gjorde vi i Lavuńn.

”Bokpåseböckerna” är lästa. Bokpåsen lämnas ut på måndag till två barn som tar med bokpåsen med innehållande vald bok på torsdag.

Påminner om solglasögon till ert barn! Det är många barn som kisar med ögonen. Det är väldigt vitt på vår skolgård och i skogen.

Påminner även om extra kläder till ert barn för det händer både olyckor och redan nu blir många vantar och byxor blöta.

 

Vårvinterhälsningar fröknarna

 

”Hej!

Efter 24 år i skolans värld har jag bestämt mig för att det är dags att anta nya utmaningar i mitt yrkesliv. Jag har haft en fantastiskt lärorik tid på Vita Vidderna där jag varit med och byggt upp och drivit skolan som ägare, lärare och rektor. Med Thoren Framtid som huvudman och skolans fantastiska personal och elever kommer jag med varm hand lämna över rektorskapet till min efterträdare. Rekrytering av rektor kommer nu att påbörjas av verksamhetschef Victoria Svensson. Jag arbetar kvar vårterminen och ny rektor anställs from höstterminen 2021”.

Med vänlig hälsning

Tomas Kyrö

 

 

 

 

 

 

 

210215

Hej!

Här kommer lite information från huvudmannen för Thoren Framtid:

Vita Vidderna sedan en tid tillbaka en del av Thoren Framtid. För att minska administrationen kommer under våren en fusion ske mellan moderbolaget Thoren Framtid AB och dotterbolaget Uterummet i Kiruna AB. Skolinspektionen ser positivt på det hela, då det underlättar även deras arbete och godkände nyligen fusionen. Nu sker det sista formella steget gällande fusionen. En fusion innebär att ett eller flera aktiebolags samtliga tillgångar och skulder tas över av ett annat aktiebolag. När fusionen är klar upplöses det överlåtande bolaget utan likvidation.

Skoltillstånden har inneburit att vi har varit tvungna att avvakta fusionen tills nu. Efter att dialogen med Skolinspektionen är hanterad och vi har säkerställt skoltillstånden kan vi nu fortskrida med fusionen. Detta kommer underlätta revisioner, både för huvudmannen och Skolinspektionen och det blir än mer tydligt att enheterna är Thoren Framtid även på ”papper”.

Från och med 2021-03-01 är Thoren Framtid AB med organisationsnummer 556749-7051 även formellt huvudman för skolan.

Skolan heter fortfarande Thoren Framtid Vita Vidderna och verksamheten på skolan fortlöper som vanligt. Om ni behöver komma i kontakt med skolan använder ni era normala kontaktvägar till skolan. Rektor är fortfarande Tomas Kyrö, tomas.kyro@thorenframtid.se

Skulle ni behöva komma i kontakt med huvudmannen för skolan så vänder ni er till verksamhetschefen Victoria Svensson, victoria.svensson@thorenframtid.se

Med vänlig hälsning,

Victoria Svensson

Verksamhetschef Thoren Framtid

 

Hej! (Vecka 7)

Maria och undertecknad har börjat med kartläggning i matematik. Vi har fyra delar som barnen kommer att prova på. Vi fröknar  leder samtalen och de flesta övningarna är samarbetsövningar. Vi vill höra hur barnen tänker inom de matematiska begreppen. De är fyra elever per grupp. 

 

Vi har ett nytt pass i MIniröris som verkligen sätter fart på kroppen! Både vuxna och barn gillade passet.

 

I programmet Bokstavslandet bekantade vi oss med bokstaven Nn och Uu. Intresset för bokstäver ökar för varje vecka.

 

I tisdags åkte vi skidor tillsammans med år 3:s pojkar. Vi övade att åka i brantare backe. Vilka skidåkare vi har i FSK. Djuren på Djuris handlade om att retas.

 

Onsdagens skridskopass blev inte av pga kyla. Några var ute och lekte och några av barnen satt med fröknarna och jobbade med matematik.

 

Torsdagen bjöd två elever på nya boktips.

 

Idag fredag har barnen lekt ute en stund och sedan gick vi in och lyssnade på en saga. Fem myror handlade bl a om begrepp som framför, bakom och bredvid. Något som vi övat med barnen.

 

Fritids och vi fröknar efterlyser extra kläder till ert barn. Några barn saknar också skydd till skridskor samt band el dyl att fästa runt skidor och stavar. Detta underlättar mycket för ditt barn.

 

Nu önskar vi er en trevlig och mysig helg!

 

Maria och Lena

 

 

 

 

Hej på er därute!

Nu har vårvintern tagit ett grepp om Kiruna. Fortfarande lite kyla så det gäller att ditt barn har lager på lager ett tag till. Vi ser att fler av barnen har någon form av halsskydd, halsduk eller buff. Toppen! Vi har en praktikant från gymnasiet hos oss. Han läser barn- och fritidsprogrammet år 1. Han ska vara i vår klass fram till Sportlovet.

 

Fritids vill att ni meddelar om ditt barn ska vara på fritids under vecka 10, sportlovet. Maila fritids om ert barn har behov, senast den 22/2.

Veckan som gått:

Vi startade som vanligt utomhus. Vi väckte kroppen med rörelse. Sedan gick vi in och bekantade oss med bokstäverna Ss och Åå.

 

I tisdags åkte vi skidor uppe vid Vargens fotbollsplan. Ni som kommer senare hjälp gärna till att knyta skidpjäxorna åt ert barn. Detsamma gäller onsdag, då vi åker skridskor. Knyt utomhus om du hjälper till, pga av Corona.

 

De barn som bär med sig bokpåsen hem redovisar sin bok på torsdag samma vecka. 

Fredagen avslutades med Fem myror är fler än fyra elefanter.

 

Vi kommer att hålla utvecklingssamtal med er och ert barn efter vecka 10. Vi meddelar dag och tid efter lovet. Vi kommer att använda oss av google meet. 

 

Vi har tänkt odla, så diska ur ett mjölkpaket eller liknande och skicka med ert barn under nästa vecka. (vecka 7)

 

Nu önskar vi er en fin helg!

Fröknarna

 

 

Hej på er! (v5)

Februari månad är här och vi har tre veckor kvar innan elevernas Sportlov! Innan ska vi träffa på några nya bokstäver och några geometriska figurer och lite annat.

 

Vi har haft rörelse- Miniröris.

I veckan har vi träffat bokstaven Mm och Aa i programmet Bokstavslandet.

Vi har åkt skidor. Jag “lånade” några elever från år 3.De spårade åt barnen. Vilka duktiga skidåkare. Vi tränade på att saxa och kliva med parallella skidor uppför backen. Sedan tränade vi naturligtvis på att ta oss ner. Innan vi avslutade passet visade fröken Lena hur man tar sig upp om man har ramlat i djupsnö. 

 

Onsdag bjöd på underbart väder och vi åkte skridskor. Även Pomperipossa kom på besök denna gång! När vi kom in läste fröken om dinosaurier. Vad är fakta? Några av barnen berättade att det betyder att det är på riktigt.

 

Torsdag, bokpåse dax. Två elever redovisade sina böcker. Alltid lika intressant, tycker vi fröknar.

 

När fröken Lena var hos treorna arbetade vi med fröken William och fröken Jesper. Då fick vi klippa och klistra bilder på dinosaurier.

 

Veckan avslutades med Fem myror och fri lek inomhus.

 

Vi saknar några mappar som innehåller ert barns veckologg. Anledningen till att vi vill ha in dem senast torsdag är att vi ska hinna klistra in info till er och hinna skriva något ord till er om ni undrar något.

 

Trevlig helg till er alla!

Hälsningar fröknarna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej alla där ute! (vecka 4)

Vi fortsätter att bekanta oss med bokstäverna. I måndags så träffade vi bokstaven Oo och Bb i Bokstavslandet. Sedan arbetade barnen i sin Lyckostjärna och spårade dessa bokstäver. Barnen visade stor arbetsglädje!

 

Ute har vi tränat på att spåra bokstaven och tränat på skrivriktningen.

 

Onsdagen bjöd på lite mildare väder och vi njöt på isen.Pomperipossa var på besök idag,igen, till barnens stora glädje. Fikade gjorde vi inne.

 

Två av barnen har redovisat sina böcker- bokpåsen.

 

Idag fredag har vi tittat på Fem myror är fler än fyra elefanter. Här träffade vi bokstaven Ss.

 

De flesta barnen tyckte väldigt mycket om veckans hemuppgift. Det glädjer ett frökenhjärta!

 

Påminner om att barnen får sin mapp innehållande veckologg, på måndag.  Mappen ska tillbaka på torsdag samma vecka.

 

Vi kommer att åka skidor nästa vecka, närmare bestämt tisdag den 2 februari. Så de som ännu inte tagit med sina skidor, pjäxor och stavar gör det.

 

Nu önskar vi er en mysig helg!

Vackra vinterhälsningar Maria och Lena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej! (Vecka 3)

Vi startade måndag morgon med idrott, Minirörelse. Sedan har barnen lekt fritt utan boll och klubba. 

 

I matematik har vi arbetat med problemlösning. Hur långt är strecket? Barnen fick i grupp jämföra olika bilder på olika streck. De fick välja olika material för att mäta en längd.( tråd, sax, linjal eller små plockisar) Sedan diskuterade vi tillsammans hur de tänkt.

 

Vi åkte skridskor på vår utedag. Vi åker skridskor även nästa vecka. 

 

I svenska har vi läst om papegojan Polly. Vi har arbetat med att öva, vad händer sedan i berättelsen? Förutsägelser. Vi har även arbetat med lägesord som på, bredvid, under, framför, mellan, överst etc. Sedan har vi även tränat på ordningstalen.

 

Barnen som har haft bokpåsen har redovisat sina böcker. Alltid lika spännande och trevligt att se vad barnen har valt för bok.

 

Veckan har avslutats med fröknarnas favorit, Fem myror. Där handlade det om bokstaven Ee och siffran tre.

 

Nu önskar vi er en mysig helg!

Vintriga hälsningar Maria och Lena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej!

Idag har vi varit på isen och tränat på start och stopp samt tränat på vad som gäller på isen. Vilka duktiga skridskoåkare!

 

Bokstavslandet handlade om bokstäverna som alfabetet består av.  I Lyckostjärnan har vi arbetat med att svara på frågan vad händer sedan? Vad  kommer att hända? Barnen fick fantisera fritt.

 

Idag fredag har vi sett på avsnittet som handlade om  bokstaven Y-Fem myror är fler än fyra elefanter. De tog även upp det vi arbetat med, att jämföra, begrepp- stor, större och störst.

 

Vi uppmanar er föräldrar att ringa när ni hämtar ert barn från fritids. Ni ringer vi skickar ner ert barn för påklädning. 

 

Vi uppmanar även till, att ni föräldrar stannar kvar där ute när ni lämnar ert barn på morgonen. Säg till om ni behöver hjälp!

 

Veckobrev, vecka 2 och 3 där skrev vi att vi önskar att skridskor, skydd och hjälm förvaras i tygpåse el liknande. Vi saknar märkta saker och det är väldigt svårt för oss att veta vem sakerna tillhör.

 

Idag tömdes den lilla svarta lådan som förvaras i barnens omklädningsrum. Vi placerar ut “hittelådan” nästa vecka. Så har ni möjlighet att leta om ni saknar något.

 

I veckologgen har vi placerat ett ark med info om Corona. Läs och diskutera med ditt barn! Vi ser det som veckans läxa.

 

Nu önskar vi er en mysig och lugn helg!

Soliga hälsningar Maria och Lena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej! (vecka 1)

Hjärtligt välkomna tillbaka till skolan och en ny termin. Nu har vi mjukstartat med torsdag och fredag och till veckan kan vi fortsätta med vårt arbete som ligger framför oss nu denna vårtermin.

Vi har börjat se Fem myror är fler än fyra elefanter och avsnittet handlade om bokstaven Hh.

Högläsningsbok idag fredag, Hattstugan av Elsa Beskow.

 

Vi påminner om märkta skidor, stavar, pjäxor samt märkta skridskor, skydd,halsskydd och hjälm. Förvara skridskor, skydd och hjälm i ex tygpåse. Idag beslutades även att hjälmen ska ha galler. Ta gärna med detta till veckan!

 

Nästa vecka har de lovats kyla nästan hela veckan och då vill vi personal påminna om att ni klär ert barn med underställ som ni valt samt ylletröja eller flis som lager två och ytterjacka. Tumvantar är att föredra på händerna. 

 

Vi saknar några veckologgar. Skicka med ert barn ni som har den hemma så att vi kan klistra in info vecka två och tre.

 

Nu önskar vi er en fin och trevlig helg!

Vi ses igen på måndag!

 

Vintriga hälsningar Maria och Lena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej!

Vi avslutade vår hösttermin med en fantastisk god jullunch. År 3 hade dukat så fint åt barnen i FK.

Nu önskar vi er en mysig och trevlig julledighet!

Välkomna tillbaka torsdag den 7 januari 2021!

 

Juliga hälsningar Maria och Lena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej på er!

Om ni vill lyssna på barnens lucia kan ni ansöka på Instagram under vita vidderna. Barnen var suveräna på att sjunga och uppträda!

Kläder som ligger ute i korridoren har vi försökt hitta ägare till. De kläder som blir kvar tar vi undan eller skänker bort till behövande.

 

Nu önskar vi er en trevlig Luciahelg!

Vintriga hälsningar Maria och Lena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej!

Snart är vecka 49 ett minne blott. Vi har övat på sångerna som vi ska sjunga på lucia och det har gått mycket bra! Vi startade veckan med Idrott nere i vår skog. i början på veckan lyssnade vi på julkalendern nere i vårt läger men idag torsdag så bestämde vi oss för att lyssna inomhus och det kommer vi även att göra imorgon fredag.

Under vår utedag fikade och lekte vi mest. Skogen är ett så bra uterum för oss.

Naturhistoriska riksmuseet har en kalender som vi följer. Där kan vi genom att barnen löser ett rim öppna en lucka. Gissar barnen rätt ser vi ett djur dyka upp. Djuret är svaret på rimmet. Hittills har vi mött björnen och lodjuret.

I dag torsdag har barnen fått pärla en figur. När hela arbetet är klart kommer barnen ha en egen burk som de kan skaka och glitter ramlar ner på figuren likt snö.

Nu önskar vi er en mysig och trevlig helg!

Adventshälsningar Maria och Lena

Uppdaterad information med anledning av covid-19  

Nuläge Grundskolor runt om i Sverige 

Smittspridningen av covid-19 fortsätter öka, något som även påverkar Thoren Framtid Vita Vidderna. Vi gör allt för att bidra till att minska smittspridningen genom att vidta nödvändiga åtgärder. Vår målsättning är att hålla skolan fortsatt öppen. Enligt en rapport från Folkhälsomyndigheten bekräftas bilden av att barn inte är drivande i covid-19-pandemin och att grundskolan i sig inte ska betraktas som en riskmiljö. Därtill lyfts de negativa konsekvenser som stängningar av dessa verksamheter har på lärandet och barns psykiska och fysiska hälsa.  

Information om elever som har provtagits  

För elever i grundskolan som uppvisar symtom rekommenderar Folkhälsomyndigheten provtagning. Tänk på att det är viktigt att ditt barn stannar hemma från skolan tills hen har fått sitt provsvar. Elever kan alltså inte gå till skolan under tiden som de inväntar provsvar, även om de bara har milda symtom.  

Fjärr- och distansundervisning för elever i grundskola  

Om en skola stänger kommer berörda elever att erbjudas fjärr- eller distansundervisning. Så länge skolan är öppen som vanligt sker ordinarie undervisning i skolans lokaler. För elever som är frånvarande kan skolan, i den mån det är möjligt, erbjuda material och uppgifter som de kan göra hemifrån för att inte komma efter med skolarbetet. Den huvudsakliga undervisningen hålls dock i klassrummet. Hemuppgifter för elever som är frånvarande hanteras på samma sätt som vanligt, oavsett om frånvaron beror på covid-19 eller något annat.  

Just nu är personalen på våra skolor hårt belastade, och vi behöver därför hitta effektiva arbetssätt för att kunna bedriva verksamhet som vanligt för att eleverna ska få den undervisning de har rätt till. Att erbjuda frånvarande elever undervisning på distans som är likvärdig med den undervisning som bedrivs i skolan är därför inte möjlig. Det är därför viktigt att friska elever går till skolan så att de får möjlighet att ta del av den ordinarie undervisningen.  

Information om aktiviteter och firande på Thoren Framtid Vita Vidderna, Kiruna.  

På grund av gällande rekommendationer kommer Thoren Framtid Vita Vidderna inte bjuda in vårdnadshavare eller andra utomstående till eventuella aktiviteter och firande såsom luciafirande, fika eller julavslutningar. Om skolan anordnar någon aktivitet så kommer varje grupp/klass anordna egna firanden och avslutningar tillsammans med de elever och personal som vanligtvis har undervisning ihop. Vi kommer självfallet att göra vårt bästa för att ge eleverna en fin avslutning på året. 

 

Hej! Vecka 48

Nu finns gruppbilden från fotograferingen på Thorén framtid Vita vidderna. Vi har satt ner ett brev från fotografen Anette i ert barns ryggsäck på fredag(27/11)Där står all info ni behöver veta.

 

Vi började veckan med idrott- minirörelse nere i vår skog. Himlen var så vacker på måndag morgon och barnen var med på att röra sig.

 

Inne har de flesta barnen fått lära sig att vika stjärnor. Vi fortsätter lära vidare nästa vecka.

 

Barnen lyssnat på både Sandvargen och Bella och Gustav.

 

Vad konstigt, fröken! Ska vi vara inne när det är utedag! Barnen har arbetat med programmering med år 3. Vi har hyrt en låda med Blåbottar från Teknikens hus. Vi har redan nu bokat lådan till feb nästa år. Nu gäller det att hålla tummen att vi har möjlighet att få hyra den då. Trycket är stort att låna Bottarna. Det finns även fler programmerings verktyg vi kommer att arbeta med längre fram.

 

Två barn till har redovisat sina böcker. Vilka fina redovisningar de gjort!

 

I matematiken har vi arbetat med kortare och längre.

 

I svenskan har vi arbetat med lika och olika.

Kom ihåg att meddela julfritids till Linda. (Se vecka 47)

 

Nu tar vi helg alla där ute! Passa på att vila.

 

Vi ses igen nästa vecka!

 

Vintriga hälsningar Maria och Lena

 

 

 

 

 

 

Vecka 47 

Några föräldrar har frågat om det blir några samtal den här terminen. Svaret är att vi kommer först att genomföra samtal när vi genomfört Skolverkets kartläggningsarbete med eleverna. Mest troligt blir det samtal nästa termin.

 

Jullovet närmar sig och för att underlätta planering av bemanningen på fritids under lovet behöver vi veta behovet av omsorg för ert barn. 

Meddela barnets namn, datum och tider via mail till: linda.johansson2@thorenframtid.se 

senast tisdag 1/12. Har ni inte meddelat datum och tid utgår vi från att behov av omsorg inte finns. Var vänlig och respektera sista anmälningsdatum.  

 

Sista skoldag innan lovet är fredag 18/12. 

Fritids är öppet: 

Måndag 21/12 

Tisdag 22/12 

Onsdag 23/12 

Måndag 28/12 

Tisdag 29/12 

Onsdag 30/12 

Måndag 4/1 

Tisdag 5/1 

Skolstart vårterminen, torsdag 7/1. 

 

Med vänlig hälsning 

Tomas Kyrö, rektor 

 

 

Hej på er!

Vi startade veckan med rörelseglädje- idrott nere i vår underbara skog!

I matematik så har vi hälsat på skatan Sally. Hon lärde barnen om olika och lika. Begrepp som vi kommer att jobba vidare med nästa vecka.

I svenska har vi uppmärksammat barnen på att det barnboksvecka denna vecka. Barnen har lyssnat på sagan om den Lilla Farbrorn och Rödluvan och vargen. 

 

På utedagen lyssnade barnen på sagan om Rödluvan Stålnacke, fikade och sedan lekte vi grupplekar.

 

Vi har uppmärksammat barnen vad programmering är och betyder. 

Vi har rört oss som robotar men fröken måste först programmera “barnrobotarna” innan de vet hur de ska röra sig. Robotgymnastik stod också på dagens schema!

 

Gruppfotografering hade vi på torsdag morgon och det  gick både snabbt och smärtfritt! Barnen var så samarbetsvilliga.

 

Vi avslutade veckan med att lyssna på ett avsnitt ur boken Bella och Gustav samt 

“frilek” inomhus.

 

Hej då lilltå!

Maria och Lena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej på er!

Vi har haft en innehållsrik och trevlig vecka tillsammans. Måndagar  och tisdagar har vi tillsvidare idrott- minirörelse utomhus. De flesta av barnen kan nu alla rörelser. Toppenjobbat barnen!

Vi fortsätter med språklekar och i veckan har vi rimmat mycket. Innan vi går från uteaktivitet och in ,vill barnen ha ett rim som de ska rimma på. Efter höstlovet ska fortsätta att träna på rim. Böcker som vi läst den här veckan är, Den vilda babyn och Petter och hans fyra getter.

Titta gärna igenom trälådan som står utanför omklädningsrummen.Där ligger vantar, mössor, sockar och ibland tröjor som vi personal hittar på olika ställen.

Kom ihåg att se över barnens skidutrustning! Snart har vi snötäcke, så då blir det åka av!

Idag fredag har vi tackat av Emi som gjort sin praktik hos oss. Vi har även ätit Krabbelurer som William och Ann har stekt. Vi andra har lekt nere i skogen tillsammans med alla faddrar i år 3. En toppenfin dag tillsammans!

Nu önskar vi er alla en skön och avkopplande helg och ledighet för er som är lediga nästa vecka! Vi ses snart igen!

Vintriga hälsningar Maria och Lena

 

 

 

 

 

 

 

Hej på er!

”Snart har vi vinter utbrister några barn i klassen”.

Då är det dags att plocka bort sommarvantarna och plock fram mer värmande vantar, tröja, underställsbyxor,sockar, skor, mössa och jacka.

Barnen har fått lyssna på Zog och sagan om Pinneman. Sagorna är skrivna på rim så vi har mer eller mindre arbetat med rim i veckan. Barnen har fått hitta på egna rim och illustrerat till.

Idag fredag har vi läst, pratat och barnen har fått teckna vad de kommer ihåg från sagan om Kungsfågeln Örjan. De fick fundera på hur sagan började, vad som hände i mitten och hur sagan slutade.

Skolsyster Monica kommer att träffa barnen nästa fredag. Barnen kommer att prata en liten stund med Monica. Vaccination kommer längre fram under läsåret för FK.

Nu önskar vi er alla en toppenfin helg!

Höstvintriga hälsningar Fröknarna

 

 

 

 

 

 

 

Hej på dig!

I veckan har  vi fortsatt med att arbeta med lägesbegreppen- höger, vänster, bredvid, på , i, mitten, högt, lågt och ovanför mm.

När vi var nere vid vår lägerplats så har vi haft minirörele, som vi kallar för idrott. Vi har arbetet individuellt med kartläggningsarbetet vad gäller ljud- bokstav. Där är vi nästan färdiga.

Igår läste jag boken om kungsfågeln Örjan som inte kan flyga och hur han får hjälp av kungsfågeln.  Sagan om Örjan kommer vi att fortsätta arbeta med i mindre grupper för den ingår också i vårt kartläggningsarbete.Vi läste den en gång till idag fredag ,i halvklass.

Bord och stolar har äntligen kommit. Vi känner redan att det är ett bra stöd för oss  att ha bord och stol till varje barn bla för att kunna dela upp barnen i mindre grupper.

Nu önskar vi er en vilsam och trevlig helg!

Vi ses igen på måndag!

Höstliga hälsningar från Lena och Maria

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej på er!

Upplever ni att veckorna går i en rasande fart? Det upplever vi här på skolan. Maria har varit sjuk sedan i tisdags så fröken Lena har haft god hjälp av Linda och idag fredag av Alina. Tyvärr gick diskmaskinen sönder i onsdags så barnen använde sina föremål ur kåsapåsen. Kåsapåsen ska vara på skolan varje dag. När den är använd ta hem och diska och ta tillbaka den nästkommande dag. Barnen har en mugg inne på skolan ,så se till att ert barn har en mugg i kåsapåsen också.

När vi var i skogen i veckan har knotten vaknat till liv igen. De som har möjlighet skicka med myggmedel med ditt barn.

Vi har påbörjat Skolverkets kartläggningsarbete och det fortsätter vi med nästa vecka.

Linda på fritids vill ha in höstlovsfritids senast 9/10. Maila till linda.johansson2@thorenframtid.se vid behov.

Nu önskar vi er en välbehövlig vila till alla och så ses vi utvilade på måndag!

 

 

 

 

 

Hej på er! Vecka 39

Igår kom snön till barnens förtjusning. Tyvärr har den smält bort men vi får njuta av några höstdagar till. När vi är inne har barnen fått välja på en tavla vad de vill arbeta med. De brukar hinna med ett byte. Fortfarande är ”pärla” en populär aktivitet. Idag fredag har vi fortsatt med att måla med hösten. Barnen har tidigare i veckan  plockat olika höstlöv och det som de hittat på marken i skogen. De flesta av barnen har ”målat” sitt eget självporträtt av dessa natur mtrl. Självporträtten är såååå fina!

Matematiklektionen i tisdags gillade barnen. De fick en egen bok som de tillsammans med oss tränande vidare på lägesbegreppen bredvid, på, i, ovanför, höger och vänster. Stolta barn som äntligen fick en ”läxa”.

Tack återigen för att du tog dig tid att komma på vårt föräldramöte! Ni som inte hade möjlighet att komma och har funderingar hör av er till oss så löser vi det.

Nu önskar vi er en trevlig helg!

Höstliga hälsningar Maria och Lena

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej!

Nu är fjärde skolveckan över! Vi har fokuserat på lära barnen att ta hand om sig själv och visa hänsyn till sin kompis. När vi pratade om trivsel så samtalade vi om hur vi vill ha det tillsammans. Hur gör vi för att trivas tillsammans? Faddrarna har läst för barnen om kroppen när vi hade utedag. Barnen fick sedan berätta för oss vad de lärt sig. Några av barnen ritade vad de lärt sig. Idag fredag fick vi besök av Emi och hennes lärare. Emi kommer att vara med oss måndag-onsdag  i ca 6 veckors tid. Hon är från Japan och hon är intresserad av att läsa till lärare senare i livet. Hon gör praktik hos oss för att språkbadas. K

Kom ihåg föräldramöte på onsdag den 23 september kl 18.00-19.00

Nu önskar vi er en trevlig helg!

mvh Maria och Lena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej!

Nästa vecka, närmare bestämt onsdag den 23 september kl 18.00-19.00 har vi föräldramöte med er vårdnadshavare i Förskoleklass.

Vi håller till i Vargens aula. Vi har även hängt upp inbjudan till föräldramötet på ert barns plats i omklädningsrummet . Fundera gärna på om du, ni har några funderingar eller frågor som ni vill ta upp med oss angående skolan eller ert barn.

Vi bjuder på kaffe/te och frukt.

Hjärtligt välkomna!

Maria och Lena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har haft ent fin vecka med skönt höstväder.

På måndag och tisdag har vi haft idrott, Mini-Röris. Vi rör på kroppen med Friskis och Svettis gympaprogram till musik.

Vi fortsätter med att ha många roliga grupplekar för att ha roligt men även att lära känna varandra i gruppen. Vi hör ihop.

På onsdagar samlas vi vid morgonsamlingen kan barnen ha ryggsäck på. Då har vi vår Utedag med matsäck, såsom varmdryck och smörgås. Syftet med detta är att vi övar barnen på att ta hand om sin egen packning. Att självständigt ansvara för att packa upp och ihop fikat efter avslutad matstund.

Även torsdag och fredagar om vädret tillåter kommer vi att gå till lägerplatsen direkt efter morgonsamlingen. Så ryggsäck på med vattenflaska och frukt/smörgås.

 

Vi fick tyvärr ställa in onsdagens föräldrarmöte pga sjukdom. Nytt datum kommer nästa vecka.

 

Barnen har fått egna ”pennpåsar” och ritböcker som de ritat och målat i sittande på en egen plats i vår skog. Det var poppis!

Vi har även gjort ritsagor i form av en katt, mus, nyckel, val och en snigel. Så det är många sådana teckningar just nu.

Även att pärla är roligt!

 

Trevlig helg, ladda batterierna så ses vi nästa vecka!

 

 

””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Hej!

Nästa onsdag den 9 september så har vi föräldramöte med er vårdnadshavare i Förskolelass. Vi har mötet i Vargens aula klockan 18.00- 19.00.

Redan nu kan du/ni fundera på om det är något ni funderar  över eller har frågor om angående ert barn eller om skolan. Tänk på att sitta med avstånd mellan varandra, när du sätter dig ner i aulan.

Vi bjuder på kaffe och frukt! Du/ni är så hjärtligt välkomna.

Vänliga hälsningar Maria och Lena

Veckobrev vecka 36

Hej!

Nu är andra skolveckan klar och därmed också barnens inskolning till att gå i Förskoleklass. Vi har beslutat att onsdagar är vår utedag då vi har med oss matsäck, en smörgås och varm eller kall dryck. Vi har vart nere i vårt uteklassrum/ läger båda skolveckorna och där har vi lekt och bland annat arbetat med begrepp som på, bredvid, höger, vänster, framför och bakom. Barnen i Förskoleklass har fått egna faddrar från år 3. Faddrarna har bland annat varit hjälp i matsalen. Vi har även varit ute i skogen och lekt med dem. Barnen har idag fredag fått träffa skolsköterskan Monica. Barnen kommer senare att få testa hörsel och syn. Hon hör av sig till er vårdnadshavare när det är dags. Rektor Tomas påminner om att ni lämnar och hämtar ert barn ovanför bommen.

Vi fröknar påminner om att skolan börjar klockan 08.00 varje morgon samt att barnen har med stövlar!

Höstliga hälsningar Maria och Lena

 

 

 

 

Vi fröknar påminner om att skolan börjar klockan 08.00 varje morgon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

amtid – Vita Vidderna

 

************************************************************************************