Förskoleklass

Välkommen till webbplatsen för Vita Viddernas förskoleklass

Hej igen där hemma!

Sommarlov!!

Då har sista skolveckan för förskoleklassen passerat! Vi har haft en rolig sista vecka tillsammans, vi har lekt fritt och tillsammans både inne och ute. Vi har tränat på sångerna till skolavslutningen. Och vi har tömt och städat våra skåp.

Igår kväll hade vi den, av barnen, efterlängtade skolavslutningen! Barnen sjöng så vackert, de var såå duktiga!! Intet öga var torrt bland oss stolta vuxna!

Tack för ett härligt läsår tillsammans med er och  era fantastiska barn!! Det har varit roligt, intensivt och lärorikt! Vi är glada att de inte försvinner helt från vår radar utan vi kommer att få träffa dem varje dag ännu i korridorerna och på fritids!

Hoppas ni alla får en härlig och avslappnande sommar!

Vi ses igen till hösten!

Joni, Lena och Therese

*****************************************************************************************************************

Hej igen!

Det känns som att det var alldeles nyss vi lade ut förra veckans veckobrev… Ännu en kort vecka har gått och snart är terminen slut. Det känns alldeles konstigt att året med era underbara barn gick så här fort!

Vi började veckan med besök på biblioteket. Där fick vi en rundtur på barnavdelningen, Sanna, som var vår biblotikarie, berättade hur man hittar på barnavdelningen. Barnen fick uppgifter för att träna på att hitta där. Det kom även ett troll på besök… Trollet ställde så många bra frågor som lärde oss mycket om tex hur man gör när man lånar och lämnar tillbaka böcker, hur länge man får låna dem osv. Det avslutades med att alla fick en bokpåse med en bok i och de som inte redan har ett lånekort fick även det. Det var ett toppenbra besök!

Igår var barnen åskådare till årets brännbollsmatch mellan treorna och fröknarna. Det hejades friskt från hejaklackarna. Även detta år kämpade treorna tappert, men fröknarna var för starka, de vann!

Idag har vi tränat på att spela brännboll med förskoleklassen. Vi har tränat på sångerna till skolavslutningen och vi har haft skoj tillsammans.

Nästa vecka, vecka 24:

Måndag, 10/6, är det utedag. Packa ryggsäckarna med det vanliga.

Tisdag, 11/6, kommer nya förskoleklassen på besök. Då kommer nuvarande förskoleklass att vara tillsammans med Tomas och William, medan Joni, Lena och Therese tar hand om de nya.

Torsdag, 13/6, är det skolavslutning. Samling i klassrummet för barnen kl 17.45, samling för alla andra ute på skolgården kl 18.00. Efter barnens uppvisning bjuds det på fika. Tag med egna kåsor om ni vill ha något att dricka.

Fredag, 14/6, är det ingen skola. Men såklart fritids för dem som behöver det.

Trevlig långhelg igen!

Joni, Lena och Therese

*****************************************************************************************************************

Hej allihopa!

En kort skolvecka går mot sitt slut…

I måndags hade vi en skön dag i vistet. Vi sökte saker i skogen som vi kunde hitta ljudet från våra pappors namn i, tex till pappa Mikaels namn hittade vi mossa, i-formad pinne, björk, alla i skogen, näver och löv.

Igår var ute på skolgården hela dagen, förutom lunchen. Solen sken och vi hade det riktigt härligt.

Idag har vi börjat dagen med lek ute innan vi gick in och tittade på Bokstavslandet när vi åt frukten. Vi har tränat på sångerna till skolavslutningen.

Nästa vecka, vecka 23:

Måndag, 3/5, får vi komma på besök till Biblioteket. Kl 8.30 ska vi vara där, därför samlas vi Ferrumparken kl 8.00. Någon av oss finns på plats från 7.30. Om ni har behov av morgonfritids för ditt barn, hör av er till någon av oss. Packa ryggsäcken med frukt och fylld vattenflaska.

Torsdag 6/6 och fredag 7/6 är det skollov och skolan/fritids är stängd.

Hoppas ni får en härlig långhelg!

Joni, Lena och Therese

****************************************************************************************************************

Vecka 21

Hej på er där hemma!

Vi började den här veckan med utedag i sol och värme. Vi gick till vistet och gjorde bokstavsuppdrag, eldade, åt vår frukt och lekte. Det vart en härlig dag tillsammans!

I tisdags städade vi skolgården tillsammans med resten av skolan. Det blir alltid roligare när man gör tråkiga saker tillsammans. Nu ser skolgården lite mer respektabel ut. Barnen jobbade på, plockade och sorterade allt skräp vi hittade.

Onsdagen var ”mitt livs bästa skoldag! Tillsammans med Kebnedagen…” som ett av barnen uttryckte det efteråt. Vi hade en fantastiskt bra dag tillsammans! Bussresorna gick bra, barnen var duktiga på att sitta stilla, de hade roligt tillsammans och på Teknikens Hus fanns det otroligt mycket att utforska. Vi fick under våra Robolab-tider utforska och prova på WeDo-materialet och bygga robotar som vi sedan fick programmera. Riktigt spännande! TACK till alla er föräldrar som hade möjlighet att följa med oss till Luleå! Ni var oss till stor hjälp!

Idag har vi avslutat den här veckan med Hela skolan sjunger, reflektion i finboken och avslutning tillsammans.

Nästa vecka, vecka 22:

Måndag, 27/5, har vi utedag. Packa ryggsäcken med det vanliga, vi går till vistet.

Torsdag, 30/5, är det Kristi Himmelsfärds dag och barnen är lediga.

Fredag, 31/5, är en lovdag. Barnen är lediga. Fritids är stängt.

Övrigt:

Vi vill påminna om ansökningsblanketterna för bibliotekskort som ni har fått. Ganska många har inte lämnat in dem, det kan vara olika anledningar till det. Men meddela oss om det är så att ert barn redan har ett bibliotekskort eller om ni inte vill att ert barn ska ha ett sådant kort.

Torsdag, 6/6, är det Sveriges nationaldag och barnen är lediga.

Fredag, 7/6, är en lovdag. Barnen är lediga. Fritids är stängt.

Torsdag, 13/6, är det skolavslutning. Vi har vår skolavslutning utomhus, på kvällstid. Kl 18.00 är ni alla välkomna till skolan för att höra barnen sjunga och önska varandra en glad sommar.

Ha en skön helg!

Joni, Lena och Therese

****************************************************************************************************************

Veckobrev v.20

Under veckan har vi börjat förbereda oss för avslutningssamtalen som börjar nästa vecka, se tider nedan. Vi önskar att barnen är med på samtalen denna gång eftersom att samtalen utgår från deras egna tankar.
Vi har varit på utflykt tillsammans med Förskolan Fjällets äldsta barn, en riktigt härlig dag med bara glada barn! Några av storbarnen hade planerat en lek som de instruerade och alla sedan genomförde tillsammans, så roligt! Vi lekte flera lekar, fikade, lekte fritt och bekantade oss med varandra. Lunchen blev en riktig höjdare med makaroner med grillad korv och barnen åt med god aptit.
Veckofinalen var Storsjung då alla klasser tränade på skolavslutningssångerna tillsammans, det låter redan riktigt fint!

Nästa vecka:

Måndag 20/5: Utedag. Vi går till Vistet, packa ryggsäckarna med det vanliga och kläder efter väder på redan på morgonen. Vi önskar att barnen har stövlar på fötterna då det finns blöta platser i skogen som är svåra att undvika!

Tisdag 21/5: Städar vi på skolgården. Skicka med oömma handskar som tål att bli smutsiga osv.¨

Onsdag 22/5: Äntligen dags för Luleåresan! Se nedan för info!

Torsdag 23/5: Barnen är komplediga. Fritids för dem som har behov av det. Skriv på tavlan.

 

Skolavslutning torsdag 13/6 kl: 18.00. Utomhus på gården.

 

Önskar Er en solig, somrig helg!

Therese, Joni och Lena

**********************************************************************************************************************************

Avslutningssamtal

Vid byten, så gör det med varandra och meddela oss.

Måndag 20/5
13.00 Elias
13.30 Meja
14.00 Alicia

Måndag 27/5
12.30 Vilhelm
13.30 Annika
14.00 Ariel
14.30 Alvina
15.00 Charlie

Onsdag 29/5
12.45 Vilma

Måndag 3/6
12.30 Linnea
13.30 Noomi
14.00 Uno

Tisdag 4/6
13.00 Noel        13.00 Leo
13.30 Majken  13.30 Neo
14.00 Sam         14.00 Milia
14.30 Adrian    14.30 Ted
15.00 Liam        15.00 Valter

*******************************************************************************************************************************

Nästa vecka på onsdag, 22/5, åker vi till Luleå och Teknikens Hus.
Planen ser ut så här:
05.45 Samling på skolan
06.00 Bussen lämnar skolan
09.45 Ankomst Teknikens Hus
10.00 1:a gruppen, Robolab
11.00 Lunch; hamburgare med strips
12.00 2:a gruppen, Robolab
14.30 Samling och toabesök
14.50 Bussen lämnar Teknikens Hus
16.00 Ankomst Nilles, Middag; pizza
20.00 Ankomst skolan

Skicka med ditt barn:

 • Frukost/mellis till f.m. När vi åker vi med skolan vill vi inte att barnen har med sig eller köper godis, chips eller läsk.
 • Mellis till e.m.
 • Fylld vattenflaska
 • Ett helt extra ombyte, om en olycka sker
 • Kudde
 • Gosedjur, om så önskas.
 • Spel om så önskas.
 • Om ditt barn lätt blir åksjuk så se till att barnet tagit åksjukemedicin och skicka med till hemresan. Meddela oss isåfall.

Jätteroligt att så många föräldrar vill följa med!

Lite info till er:

 • Maten är förbokad på Teknikens Hus för barn och personal. Om ni föräldrar vill få er mat samtidigt som barnen, kan ni förboka er mat på 0920-550814. Maten är bokad till kl 11.00.
 • Maten är även förbokad på Nilles för barn och personal. Där är det bra om ni föräldrar får er mat samtidigt som barnen, så att inte hemresan fördröjs. Förboka er mat på 0926-40075. Maten är bokad till kl 16.00.
 • När det gäller fotografering och delning av bilder på sociala medier, så är det detta som gäller: Fotografera inte barn och lägg inte ut bilder på barn på sociala medier utan vårdnadshavares tillstånd.

 

Barnen blir komplediga på torsdag 23/5. Fritids för dem som har behov av det. Skriv på tavlan.

Om ni behöver kontakta oss under dagen:

Therese 0738-109004

Lena 070-2613392

****************************************************************************************************************

Veckobrev v. 19

Denna vecka har rusat förbi i en väldig fart! Vintern kom tillbaka och det jobbades för fullt utomhus, inga ledsna miner här inte! När det började tina framåt torsdag blev det väldigt blött och såklart blev det blöta kläder. Kolla igenom så att ditt barn har ordentligt med ombyte på sina hyllor, från topp till tå, så är vi beredda på fler blöta dagar! Stövlar behöver finnas på plats också.

Höjdpunkten på veckan var när vi fick vara tillsammans med våra faddrar i trean i torsdags! I blandade smågrupper lärde treorna förskoleklassbarnen vad som behövs för att göra upp eld och alla lyckades! Därefter åts det frukt och lektes gemensamma lekar. Lunchen åt alla tillsammans utomhus. En riktig höjdardag som treorna, Sirpa, Fredrik och Mimmi bjöd på!

Angående resan till Luleå så har vi gott om plats i bussen om någon/några av er föräldrar vill följa med. Meddela Therese, Lena eller Joni om intresse finns.
Samling på skolan 5.45 och vi beräknar att komma hem ca kl. 20.00, info med detaljer kommer nästa vecka.

Vi påminner också er som är i behov av skolskjuts att anmäla det senast 31/5, blankett finns på kiruna.se

Nästa vecka:

Utedagen är flyttad till tisdag 14/5: Vi ska på utflykt tillsammans med förskolan Fjällets äldsta barn och fröknar. Vi kommer att vara tillsammans i vårt viste och även äta lunch där. Packa med sittunderlag, fylld vattenflaska, frukt/smörgås, extra handskar, termos med varm dryck om så önskas samt KÅSAPÅSE.

Trevlig Helg!
Joni, Therese och Lena

*************************************************************************************************************************************

Veckobrev v. 18

En kort vecka lägger vi bakom oss.

Under veckan har vinterkylan kommit tillbaka och det är inte dags att städa bort vinterkläderna riktigt än. Se till att barnen har varma kläder och skor på sig på morgonen, så kan de ta av sig under dagen om det behövs.
Arbetet med värdegrund, känslor och att vara en bra kompis fortsätter. Vi har även bekantat oss med Bokstavslandet och reflekterat över veckan i finboken.

Vad gäller leksaker så har vi sagt att barnen får ta med leksaker eller annat om de vill presentera det/dem i samlingen. Tanken är att barnen ska träna sig att tala inför grupp, tala i monologform samt att ställa och svara på frågor. Motivationen till att göra det är att prata om saker som är väl kända för barnen. Vi önskar dock att barnen inte har med sådana saker i övrigt eftersom risken att sakerna går sönder eller försvinner är stor.

22 maj åker vi till Luleå för att besöka Teknikens Hus. Vi har fått bidrag från LKAB och kommer att åka buss dit. Mer detaljerad info kommer.

3 juni Är vi inbjudna till biblioteket på aktiviteter där. Det finns även möjlighet för barnen att skaffa sig ett lånekort. Det kommer att hänga ansökningar till det på barnens klädnypor i omklädningsrummet. Fyll i och ge till Lena, Therese eller Joni senast fredag fredagen den 10/5 om intresse finns.

Nästa vecka:

Under nästa vecka börjar Lena och Therese besöka förskolorna för att träffa barnen som ska börja i förskoleklassen till hösten.

På torsdag kommer förskoleklassen att ha aktiviteter tillsammans med år 3. Förskoleklassen och lärarna i år 3, Sirpa och Fredrik, får chans att lära känna varandra ännu lite bättre inför hösten då Fredrik och Sirpa tar över klassen.

Trevlig Helg!

Joni, Therese och Lena

 

*****************************************************************************************************************************

Vecka 17

Så härligt att få vara tillsammans igen! Ni har så fina barn så det är en fröjd att få tillbringa dagarna med dem.

Vi har varit ute hela dagarna denna vecka. Vi har lekt tillsammans och fritt. Vi har ätit lunch ute och barnen har varit så sprittande glada när de har fått klä av sig litegrann. Det har varit en härlig vecka i strålande solsken!

Vi har fortsatt arbetet med Bråka smartare och Liten. Denna vecka har vi pratat om att man kan känna sig rädd och ledsen och att man alltid kan vända sig till en vuxen och att de vuxna ska ta hand om de små.

Nästa vecka, vecka 18:

Måndag, 29/4, är det utedag. Vi ska gå till Ringvägens lekpark. Packa ryggsäcken med frukt/smörgås, fylld vattenflaska och sittunderlag. Kläder efter väder, men gärna lite extra på morgonen så kan vi hellre skala av under dagen.

Onsdag, 1/5, är barnen lediga och skolan och fritids är stängd.

Övrigt:

Fredag, 31/5, har barnen skollov och skolan och fritids är stängd.

Fredag, 7/6, har barnen skollov och skolan och fritids är stängd.

Det börjar vara dags att planera för sommarfritids. Fritids är semesterstängd v. 27-31 (1/7-2/8). Meddela Linda på linda@vitavidderna.se vilket behov ni har för ert barn senast den 17/5.

From höstterminen 2019 utökar skolan elevantalet och det kommer att bli 24 barn per årskull istället för 22. Detta innebär att det i den här klassen kommer att börja två nya barn till hösten när de börjar ettan.

Hoppas ni får en skön helg!

Joni, Lena och Therese

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vecka 15

Vi började veckan med utedag och skidåkning på gården. Vi satt tillsammans och åt frukt ute. Mysigt! Vi var alla glada att Lena var tillbaka.

Under veckan har vi lekt, läst och pratat mycket om torsdagen stora äventyr.

Igår fick vi en fantastisk dag vid Kebnekaises fot. Solen sken, vinden var omöjlig att känna, barnen var glada, föräldrarna var hjälpsamma… Än en gång gick världens starkaste förskoleklass upp på Kaipak, vi är så stolta! Vilken styrka, vilken positiv energi och vilken lycka när vi nådde toppen! Nerfarten var också kul…

TACK till alla föräldrar och far-/morföräldrar som följde med och gjorde resan möjlig! Utan er hade vi inte haft en sådan toppendag!

Nästa vecka, vecka 16:

PÅSKLOV!

Vecka 17:

Måndag, 22/4, är det fortfarande påsklov, så ingen utedag.

Övrigt:

Det blir varmare och varmare ute nu och vi kommer att vara mycket ute. Smörj era barn på morgonen och se till att det finns extra vantar och sockar på skolan. Om era barn har dunjackor på sig på morgonen, kan det vara bra med ett tunnare, vindtätt alternativ senare på dagen.

Hoppas ni alla får ett fantastiskt lov!

Joni, Lena och Therese

***************************************************************************************************************

Vecka 14

Vi har haft en fin vecka tillsammans med era barn!

Vi har varit mycket ute och lekt tillsammans. Vi har åkt skidor och pimplat. Inomhus har barnen haft som uppdrag att göra medaljer till Vita Vidderna-loppet.

Friluftsdagen i onsdags blev en fin dag. Vi hade väldigt tur med vädret även om fiskelyckan inte blev så stor. Det är alltid roligt att åka iväg hela skolan och göra något tillsammans. Barnen leker och hittar på roliga saker över åldersgränserna på ett helt annat sätt när vi inte är i vår vanliga miljö.
STORT TACK till alla föräldrar och far/morföräldrar som följde med och hjälpte oss med borrning, agning och allt annat!

Lena har varit sjukskriven även denna vecka, men kommer tillbaka på måndag. Roligt att få ha henne med oss igen!

Nästa vecka, vecka 15:

Måndag, 8/4, har vi utedag. Vi åker skidor på gården.

Torsdag, 11/4, ser det ut att bli en tur till Kebnekaise. Mer info nedan.

Fredag, 12/4, har barnen kompledigt. Fritids hela dagen för dem som har behov.

Fredag, 12/4, åker vi Vita Vidderna-loppet. Se till att ditt barns skidutrustning finns på skolan.

Trevlig helg!

Joni, Mimmi och Therese

****************************************************************************************************************

Kebnekaise, 11 april 2019

det verkar som att vårt andra försök kanske blir av. Tack föräldrar för att ni ställer upp!

Det har varit en tradition sedan många år tillbaka att förskoleklassen åker upp till fjällstationen och sedan bestiger Kaipak. Vi är så glada att det blir så även i år!

Vi samlas på skolan kl. 07.00. Sedan åker vi tillsammans till Nikkaluokta, där vi packar oss i skotrarna och åker vidare mot fjällstationen.

Vi brukar stanna och äta en matsäck på vägen mot fjällstationen. Väl framme leker vi ute tillsammans innan det är dags för lunch. Lunchen äter vi i restaurangen. Skolan bjuder förskoleklassen på lunch.

Efter lunchen bestiger vi tillsammans Kaipak.

Sedan brukar det vara dags att vända hemåt. På hemvägen stannar vi till och äter den andra matsäcken. Vi beräknar vara tillbaka på skolan ca 17.00.

I ditt barns ryggsäck ska finnas:

 • Matsäck för första stoppet
 • Matsäck för andra stoppet
 • Termos med varm dryck (som bör räcka för båda stoppen)
 • Fylld vattenflaska
 • Sittunderlag
 • Tunna matvantar
 • Solglasögon
 • Solskyddskräm

När vi åker med skolan vill vi inte att barnen har godis, läsk eller chips med sig.

I väska, märkt med ditt barns namn, ska finnas:

 • Varm tröja
 • Extra tjocksockar
 • Extra vantar (gärna flera par)
 • Ett helt ombyte (om en olycka sker)

Vi hoppas på soligt och varmt vårväder, men vädret i fjällen kan vara ombytligt. Klä ditt barn varmt! Hjälm och goggles (skoterglasögon) är ett måste. Smörj in ditt barn med solskyddsfaktor.

Skicka med bilstol/bilkudde för bilresan till Nikkaluokta.

Om det är något ni undrar över under dagen kan ni kontakta någon av oss.

Joni               070-5687468

Therese         073-8109004

****************************************************************************************************************

Vecka 13

Nu är våren här! Solen riktigt gassar och vi njuter av att vara ute. Ett av barnen sa: ”blåst betyder vår”, så våren är definitivt här!

Vi har lekt mycket ute den här veckan. Vi tränar på leken Spökboll som är mycket uppskattad bland barnen. När det är dags att gå in en stund är det många som protesterar högljutt –  det är roligt att se att de leker så fint och bra tillsammans.

Igår skrev vi packlistor till nästa veckas friluftsdag. Den skickade vi hem idag så att ni kan packa tillsammans med era barn.

Idag har vi avslutat veckan med storsjung och reflektion i finboken.

Nästa vecka, vecka 14:

Måndag, 1/4, har vi utedag. Vi åker skidor. Packa ryggsäck med frukt/smörgås, fylld vattenflaska/termos med varm dryck, sittunderlag och mathandskar.

Onsdag, 3/4, är det friluftsdag på Luossajärvi. Se info nedan.Om det är någon som har möjlighet att hjälpa oss att borra lite hål i isen inför fisket, så tar vi tacksamt emot all hjälp vi kan få! Hör av er till oss!

Övrigt:

Vår kära Lena är sjukskriven. Vi har haft Mimmi med oss den här veckan och hon kommer även att vara med oss delar av nästa vecka.

Vi påminner om anmälan om påsklovsfritids till linda@vitavidderna.se senast 1/4.

Vi gör ett nytt försök med Kebne den 11/4. Om ni har möjlighet att följa med oss den dagen, hör av er till någon av oss senast torsdag 4/4.

Isen har gjort sitt för i år! Nu är det dags att ta hem skridskorna med tillbehör.

Ha en skön helg allihop!

Joni, Mimmi och Therese

 

*******************                                    ****************************                                         *******************

VV-nappet 2019

Friluftsdag på Luossajärvi den 3/4.
Vi kommer att vara där hela skolan tillsammans och ha en pimpeltävling.

Vi samlas på Ädnamvaaraparkeringen kl 8.00. Det finns personal på plats från 7.45. Om du har behov av morgonfritids för ditt barn, hör av dig till Linda (linda@vitavidderna.se) senast måndag 1/4.

I ditt barns ryggsäck ska finnas:

 • Termos med varm dryck
 • Mellis-matsäck, ett för fm och ett för em (när vi åker med skolan har vi inte läsk, energidryck, godis eller chips med oss, en bulle/kaka är ok)
 • Fylld vattenflaska
 • Liggunderlag
 • Pimpelspö, blänke och krok (skolan tar med maggots)
 • Isrensare, om du har.
 • Solglasögon
 • Solskydd
 • Extra vantar
 • Extra tröja
 • Extra strumpor

Skolan bjuder på lunch som vi grillar på plats.

Klä ditt barn efter väder. Tänk på att det kan vara ganska blött på sjön. Stövlar på fötterna, gärna galonkläder. Smörj ditt barn redan på morgonen.

Allt ska vara märkt med ditt barns namn.

Skoldagen slutar 13.30 på plats.
Om du har behov av fritids för ditt barn efter detta, hör av dig till Linda (linda@vitavidderna.se).

Hälsningar personalen

 

 

 

*****************************************************************************************************************

Vecka 12

En aktiv vecka går mot sitt slut.

Vi började veckan med utedag och skidåkning. Snön vräkte ner och barnen fick verkligen öva på skidåkning i tungt före.

I tisdags åkte vi på ett långt, långt led, hela skolan, mot Matojärvi. Där vi hejade på de andra barnen som åkte loppet. Vi åt lunch ute och njöt i det fantastiska vädret innan vi åkte tillbaka till skolan.

Igår var vi på Lombia med treorna. Vi hade en rolig förmiddag tillsammans. Tomas kom till Lombia med lunch som vi åt ute. Lokalerna var bokade för filminspelning, därför var vi ute.

Nästa vecka:

Måndag, 25/3, har vi utedag. Vi åker skidor till vistet. Packa ryggsäckarna med frukt/smörgås, fylld vattenflaska, termos med varm dryck, sittunderlag och mathandskar.

Torsdag, 28/3, åker vi till Kebne. Mer info nedan.

Fredag, 28/3, är barnen komplediga. Fritids för dem som har behov av det. Skriv L på tavlan om ditt barn ska var ledigt.

Övrigt:

Påsklovet närmar sig med stormsteg. Om ni har behov av fritids under lovet (15-18/4), maila tider till linda@vitavidderna.se

Kvarglömda-lådan töms på fredag 29/3. Titta efter om ni äger något innan tömningen!

Hoppas ni får en skön helg!

Joni, Lena och Therese

****************************************************************************************************************

*****************************************************************************************************************

Vecka 11

Vad roligt det var att få träffa era underbara barn igen efter lovet! Vi lekte ute hela måndagsförmiddag för att hitta tillbaka till varandra efter en veckas paus.

I veckan har vi fortsatt med arbetet med materialet Bråka Smartare. I smågrupper  har barnen fått prata om olika känslor i olika situationer. De har många tankar kring hur man kan känna sig, hur man kan hjälpa varandra och hur man vill ha det för att må bra.

Vi börjar dagarna ute med lek tillsammans eller fritt innan vi går in. Vi ser att barnen har behov av att springa av sig och göra av med energi och då känns det ofta bra att göra så innan vi går in och gör uppdrag eller leker innelekar.

Nästa vecka, vecka 12:

Måndag, 18/3, har vi utedag. Vi åker skidor. Packa frukt, fylld vattenflaska/varm dryck i termos, sittunderlag och mathandskar i ryggsäcken. Se till att ditt barns utrustning finns på plats.

Tisdag, 19/3, är det Skid-KM på Matojärvi. Mer info, se PM nedan.

Torsdag, 21/3, åker vi skridskor på Lombia tillsammans med treorna. Samling kl 8.00 på Lombia. Det finns personal på plats från kl 7.30. Om ditt barn har behov av fritids tidigare än så, hör av dig till Lena, Joni eller Therese. Packa ryggsäcken med frukt, fylld vattenflaska och kåsapåse. Skridskor och hjälm som passar ditt barn, klubba och puck är ok att ta med. Alla saker ska vara märkta. Vi äter lunch på Lombia, och promenerar sedan tillbaka till skolan.

Vecka 13:

Som det ser ut just nu så blir Kebneresan av. Mer info om resan kommer nästa vecka!

Trevlig helg!

Joni, Lena och Therese

 

*********************************

Hej!

Tisdagen den 19 mars åker hela skolan KM på skidor på Mattojärvi. Vi samlas på skolan kl 08.00 och vi åker skidor tillsammans till Mattojärvi.

Hemma packar ni en märkt (barnets namn) väska med extra kläder. Denna väska lämnar ni i skolans bil på tisdag morgon. Se även till att vinterskorna +kåsapåsen stoppas ner i den märkta väskan. Ingenting ska vara löst eller sakna namn!

Barnen i förskoleklass åker ingen sträcka på KM. Men de åker naturligtvis med på skidor till Mattojärvi. De är skolans hejarklack!

Barnen i år 1 åker 750m ingen tidtagning.  De startar skolvis. Första start

kl 10.00.

Barnen i år 2 åker 750m startar skolvis.

Barnen i år 3 åker 750m

Plaketter till alla deltagare i år 1 efter målgång. Medaljer till de tre snabbaste  i år 2-9.

Prisutdelning år 2-3 ca klockan 12.00.

Vill du veta mer kan du gå in på www.ifk.se

Respektive klasslärare och elever åker skidor tillbaka till skolan. Hemma vid skolan ca 12.30-13.00. De äldre eleverna är tillbaka på skolan ca 14.00.

Om ni behöver komma i kontakt med oss på KM:et så ring skoltelefonen eller respektive klasslärare.

 

Varma skidhälsningar

 All personal på Vita Viddernas Barnskola

******************************************************************************************************************

Skolskjuts

Skolskjutsinformation

Pga förändringar i skolskjutsorganisationen måste alla som har behov av skolskjuts skicka in ansökan inför läsåret 2019/2020, helst senast 31/5 2019. Även ni som med automatik förut fått skolskjuts/busskort måste söka.

Blankett finns på   http://www.kiruna.se/Kommun/Barn-utbildning/Skolskjutsar/

Det är Veronica Henriksson som har hand om detta numera veronica.henriksson@kiruna.se  tel 703 00

*****************************************************************************************************************************

Vecka 9

Vi började veckan med en mysig förmiddag tillsammans i vistet. Vi lekte tillsammans och fritt. Och åt frukten tillsammans runt elden.

Idag har vi haft storsjung hela skolan tillsammans och börjat träna på sånger till skolavslutningen. Vi har sammanfattat och reflekterat över veckan i finboken. Barnen har också haft möjlighet att leka med sina mjukisdjur och sedan presentera dem för varandra i en samling.

Nästa vecka, vecka 10:

Sportlov.

Vecka 11:

Måndag, 11/3, har vi utedag. Packa ryggsäcken med frukt, fylld vattenflaska/termos med varm dryck, sittunderlag och mathandskar.

Övrigt: 

Det börjar vara dags att planera för förskoleklassens årliga tradition; att åka till Kebnekaise. Se info nedan.

Trevlig helg!

Joni, Lena och Therese

*************************************************************************************************************

Hej på er allihopa!

Så var det dags att börja planera för förskoleklassens årliga tradition – dagstur till Kebnekaise fjällstation med topptur på Kaipak.

Vi planerar för att åka till Kebnekaise fjällstation torsdag 28/3. Vi brukar åka dit gemensamt med bil från skolan och sedan med skotrar från Nikkaluokta. Vi tar en fikapaus på vägen och sedan åker vi vidare till fjällstationen. Väl på plats leker vi ute, äter lunch i restaurangen och bestiger Kaipak.

kebbild

För att det ska vara möjligt att genomföra denna resa, behöver vi er föräldrar. Om ni har möjlighet att följa med oss med egen skoter och ta med er barn i kälke och bil får ni gärna höra av er till oss.

För att vi ska veta om det är värt att planera vidare för resan vill vi ha besked av er senast fredag 15/3. Vi vill då veta hur många barn ni har möjlighet att ta med i er bil och i skoterkälken.

Tack på förhand!

Joni, Lena och Therese

*****************************************************************************************************************

Vecka 8

Då har vi haft en härlig vecka tillsammans med era underbara barn igen!

Vi har börjat dagarna tillsammans med lek ute och sedan gått in och gjort olika saker tillsammans. Vi har lekt, spelat och barnen har fått spela litegrann på iPadsen.

Vi har tittat på ett bildspel som handlar om känslor och tillsammans med barnen pratat om känslor, vad de betyder och hur det känns i kroppen. Intressant att höra vad barnen tänker, de har mycket klokt att komma med. Sedan fick de ta ställning till olika frågor och ställa sig vid den känsla som passade.

Nästa vecka, vecka 9:

Måndag, 25/2, har vi utedag. Packa det vanliga i ryggsäcken. Vi ska gå till vistet och ha kul tillsammans där.

Fredag, 1/3, har vi mjukisdjurdag. Barnen får ta med sig ett mjukisdjur.

Trevlig helg!

Joni, Lena och Therese

*****************************************************************************************************************

Vecka 7

En vecka med mildare väder och vi njuter! I måndags gjorde vi ett efterlängtat besök till Vistet där vi hade en riktigt härlig dag! Vi kommer att gå dit oftare framöver.

I övrigt har vi fokuserat på att lära oss nya gruppstärkande lekar och spel tillsammans.

Veckans höjdpunkt var besöket i Gruvan, ett riktigt bra ordnat arrangemang av LKAB. Barnen var både nyfikna och lite spända till en början, men all spänning släppte när vi fick träffa vår duktiga guide André som hämtade upp oss på skolan och som tog oss med på vårt äventyr! Att han dessutom bjöd på fika fick barnen att jubla…

Veckan avrundas med reflektion i finboken samt lek ute och inne.

Nästa vecka:

Måndag 18/2: Utedag. Packa ryggsäcken med frukt varm dryck/vattenflaska, sittunderlag, extra handskar och ”matvantar”. Varma skor och kläder och varmt under såklart (i flera lager)!

Trevlig Helg!

Therese, Joni, Daniel och Lena

 

******************************************************************************************************************************’

Vecka 6

Nu börjar sjukdomarna ge med sig och vi är snart alla på plats igen. Det är ljust när vi har samling och solen står ganska högt på himlen, nu närmar sig våren och snart blir det lite varmare…

Vi har börjat skoldagarna med samling och gemensam lek ute den här veckan. Vi har tränat på en ny lek; Kurragömma 15. Den var mycket uppskattad!

Vi har läst om fiffiga kompisar och pratat om hur det känns när man väldigt gärna vill vinna men inte gör det. Barnen har många kloka tankar om att det viktigaste är kanske inte att vinna utan att det är rättvist och roligt. Vi har också pratat om hur det känns i kroppen när man inte vill prata högt inför andra, om man alltid måste berätta muntligt eller om det finns andra sätt att berätta.

Vi har avrundat veckan med reflektion i finboken.

Nästa vecka, vecka 7:

Måndag, 11/2, har vi utedag. Vi går till vårt viste. Packa ryggsäck med frukt, fylld vattenflaska/termos med varm dryck, sittunderlag, extra tröja och mathandskar.

Torsdag, 14/2, får vi komma till LKAB på besök i gruvan. De kommer och hämtar oss med buss från skolan kl 8.15 och skjutsar oss tillbaka när vi är klara vid 10-tiden. Packa ryggsäcken med fylld vattenflaska och frukt.

Övrigt:

Vi behöver er hjälp… Vi ser att en del är dåligt klädda när de kommer på morgonen. Vi har samling ute varje dag och är ute en kortare eller längre stund innan vi går in. Klä era barn ordentligt med underställ och mellanlager, ullstrumpor och tjocksockar, gärna halsskydd eller buff, mössa och varma vantar, gärna tunnare liners under. Vi ser att en del barn är väldigt slarviga att byta till underställ och fleecekläder när vi går ut. På Vita Vidderna är det helt ok att gå omkring i underställ och/eller fleecekläder hela dagarna, det gör vi alla, både äldre och yngre barn, men även vuxna.

Det är snart sportlov och vi vill veta om du har behov av sportlovsfritids för ditt barn. Maila Linda på linda@vitavidderna.se senast måndag 18/2 om du har behov och vilka tider/dagar du har behov.

Mycket kläder, skor, skridskor mm finns i kvarglömda- lådan just nu. Ta gärna en titt där och hjälp ditt/dina barn med att få sina saker/kläder tillbaka på hyllan.

Hoppas ni får en härlig helg!

Joni, Lena och Therese

 

******************************************************************************************************************

Vecka 5

Solen är åter upp igen och kylan är här.. Härligt!

Vi har varit och lekt ute på morgnarna och ätit frukt i lavvun. Kylan har gjort så att vi har gått in efter fruktstunden.

Många sjuklingar bland barn och fröknar, torsdag-fredag har både Lena och Therese varit hemma med febern.

Hoppas alla kryar på sig under helgen och att vi ska ha full styrka på måndag!

Nästa vecka, vecka 6:

Måndag, 4/2, har vi utedag. Packa ryggsäcken med frukt, fylld vattenflaska/termos med varm dryck och sittunderlag. Vi åker skidor eller skridskor, barnen får välja. Se till att ert barns utrustning finns på skolan; skridskor, skydd, hjälm, skidor, stavar och pjäxor. Kolla att utrustningen passar, och se till att allt är namnat.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

Joni, Lena och Therese

Vecka 4

Nu längtar vi efter ljusare dagar… Vi njuter av solen och ljuset den korta stunden vi har på dagarna!

Vi började veckan med utedag. Barnen fick välja om de ville åka skidor eller skridskor. Vi åt vår frukt i lavvun och värmde oss där. Riktigt mysigt!

Vi har lekt både inne och ute under veckans gång. I början på veckan var vi mycket ute, medan vi nu sedan det blivit kallare varit mer inne.

Idag avslutade vi veckan med storsamling, storsjung och reflektion i finboken.

Nästa vecka, vecka 5:

Måndag, 28/1, har vi utedag. Packa ryggsäcken med frukt, fylld vattenflaska/termos med varm dryck och sittunderlag. Vi åker skidor eller skridskor, barnen får välja. Se till att ert barns utrustning finns på skolan; skridskor, skydd, hjälm, skidor, stavar och pjäxor. Kolla att utrustningen passar, och se till att allt är namnat.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

Joni, Lena och Therese

****************************************************************************************************************

Vecka 3

Nu verkar kylan komma… Det svider nästan i kinderna efter en stunds utevistelse. Barnen är duktiga på att hålla igång och hålla värmen.

Vi har lekt tillsammans både ute och inne. Vi har pratat om veckan och skrivit i veckologgen. Vi har tittat på ett avsnitt av Ugglan och kompisproblemen som handlade om hur man ska göra om man har en kompis som ofta avbryter. Slutklämmen blev: Om du vill prata till punkt, så be din kompis ta det lugnt.

Vi har också tittat på ett avsnitt av Vara vänner – varför är Ville så bråkig?. Vi pratade tillsammans om hur vi alla kan hjälpa varandra i leken när det finns saker som vi tycker är svåra att hantera. Vi pratar mycket om att saker och ting inte är orättvist, utan bara olika. Vi behöver alla stöd och hjälp med olika saker och är duktiga och kan olika saker.

Vi har avslutat veckan med reflektion i finboken.

Nästa vecka, vecka 4:

Måndag, 21/1, utedag. Packa ryggsäcken med frukt, fylld vattenflaska/termos med varm dryck och sittunderlag. Vi åker skidor eller skridskor, barnen får välja. Se till att ert barns utrustning finns på skolan; skridskor, skydd, hjälm, skidor, stavar och pjäxor. Kolla att utrustningen passar, och se till att allt är namnat.

Trevlig helg!

Joni, Lena och Therese

*****************************************************************************************************************

Vecka 2

Då är vi igång igen! Efter ett välbehövligt jullov är vi alla på plats, nästan alla i alla fall… Hoppas att ni har kunnat njuta av ledigheten!

Vi har lekt ute tillsammans och fritt varje förmiddag denna vecka. Vi har ätit frukten i lavvun och idag börjat lyssna på Bamse medan vi äter frukt.

Efter lunchen har vi varit inne och barnen har fått välja aktiviteter. Det är roligt att se att barnen så snabbt hittar varandra och hur bra de leker tillsammans.

Vi har fått en ny elev i klassen och gruppen har tagit väl emot honom. Vi önskar hela familjen välkommen till Vita Vidderna!

Nästa vecka, vecka 3:

Måndag, 14/1, har vi utedag. Packa ryggsäcken med frukt, fylld vattenflaska/termos med varm dryck och sittunderlag. Vi åker skidor/skridskor. Se till att ert barns utrustning finns på skolan; skridskor, skydd, hjälm, skidor, stavar och pjäxor. Kolla att utrustningen passar, och se till att allt är namnat.

Trevlig helg!

Joni, Lena och Therese

******************************************************************************************************************

Vecka 51

Tack alla härliga barn för en fantastisk termin!

Tack alla föräldrar för förtroendet att vi får ta hand om era underbara barn!

Hoppas ni alla får ett skönt jullov!

Lycka till säger vi till Filippa och hennes familj i ert nya hem och nya skola!
Tack för tiden vi har fått tillsammans!

I januari börjar det en ny pojke i förskoleklassen. Välkommen!

Skolan börjar igen på tisdag 8/1 kl 8.00. Vi ses!

Julkramar från Joni, Lena och Therese

****************************************************************************************************************

Vecka 50

Vi har fortsatt att lyssna på den spännande julkalendern med Tonje i Glimmerdalen och allt som händer kring henne. Barnen gillar den och sitter/ligger lugnt och lyssnar.

Luciaträningen har tagit mycket tid den här veckan… Men barnen har varit tålmodiga med allt strul som inträffat; jordfelsbrytare som löser ut, oförberedda lärare osv.

Idag har vi firat Lucia med Luciatåg och tomtekör. Barnen var så otroligt duktiga och sjöng av hjärtat. Jag tror inte ett öga var torrt…

Imorgon inviger vi isen! Det brukar vara en av årets största happenings!

Vecka 51:

Måndag, 17/12, har vi utedag. Vi åker skridskor på vår nyinvigda is. Se till att barnen har skridskor med skydd och hjälm som passar.. Namnmärk sakerna!

Tisdag, 18/12, har vi julpyssel. Om ni har tomma kartonger, toarullar eller dyl. ta gärna med till skolan.

Onsdag, 19/12, är det dags för Julspel i kyrkan. Vi samlas utanför kyrkan istället för på skolan kl 8.00. det finns personal på plats från 7.40. Om du har behov av morgonfritids för ditt barn, hör av dig till Lena, Therese eller Joni OCH skriv det på tavlan.

Torsdag, 20/12, äter vi jullunch på skolan. Treorna dukar och ordnar det fint för oss andra och kockarna brukar ordna en fantastisk julbuffé.

Fredag, 21/12, är det sista skoldagen före jullovet. Vi är ute på gården och leker tillsammans.

Hoppas att ni får en trevlig tredje adventshelg!

Joni, Lena och Therese

****************************************************************************************************************

Vecka 49:

Julen närmar sig med stormsteg! Två skolveckor kvar till jullovet! Otroligt vad fort tiden går när man har så roligt som vi har haft tillsammans med era underbara barn!

Vi började veckan med utedag på skolgården. Vi åt frukt och lyssnade på julkalendern i lavvun.

Det är väldigt spännande nu, när vi lyssnar på julkalendern och får följa Tonje i Glimmerdalen varje dag. Vi öppnar kalenderlucka och tar en pepparkaka från pepparkakskalendern också, lika spännande varje dag: ”Hoppas det blir jag idag!”

Till allas glädje och stora förvåning har en Nisse flyttat in i väggen i ett av våra klassrum. Det är så spännande! Nisse svarar på våra brev och undrar vad vi tycker om olika saker. Han är lite busig och gör lite hyss ibland…

Idag avslutade vi Astrid Lindgren-temat. Det har varit ett roligt temaarbete där vi jobbat åldersintegrerat och barnen har lärt känna varandra ännu bättre över åldergränserna.

Imorgon avslutar vi veckan med Hela skolan sjunger och reflektion i finboken.

Nästa vecka, vecka 50:

Vi skrev förra veckan att vi har innesamling hela december… Detta stämmer inte längre, ändrade planer! Mån-tors nästa vecka börjar vi ute. Efter Lucia följer vi ursprungsplanen!

Måndag, 10/12, har vi utedag. Packa det vanliga i ryggsäcken.

Torsdag, 13/12, är det dags för Luciafirande. Alla är välkomna att titta och höra, det börjar 8.15! Barnen samlas som vanligt kl 8.00 så hinner vi förbereda oss lite. Medtag egen kåsa, skolan bjuder på fika. När det gäller luciakläder, så brukar vi göra så att det är år tre som utgör själva luciatåget och förskoleklass, år ett och år två är tillsammans en tomtekör. Vi har röda t-shirtar, som är stora nog att dra utanpå ytterkläderna, till alla tomtar här på skolan. Vill ditt barn ha någon typ av tomteaccessoar är det ok. INGA LEVANDE LJUS!

Övrigt:

Onsdag, 19/12, ska vi till kyrkan på Julspel. Vi samlas utanför kyrkan kl 08.00. Det finns personal på plats från 7.40. Om du har behov av morgonfritids, hör av dig till oss.

Trevlig andra adventshelg!

Joni, Lena och Therese

*****************************************************************************************************************

Vecka 48

En vecka när all personal i förskoleklass har varit på plats. Det har känts bra!

Vi började veckan med utedag på gården och frukt och saga i lavvun. Det har varit så otroligt isigt i skogen, så vi valde att stanna på gården istället.

Vi har börjat träna på luciasångerna denna vecka och gör det intensivt fram till lucian. Barnen lär sig fort och är redan jätteduktiga!

I tisdags hade vi vårt efterlängtade djungelkalas. Barnen har tillsammans planerat, skrivit inbjudningskort, funderat på vad vi skulle göra, hur det skulle se ut och vad vi skulle bjuda på. De har verkligen samarbetat och resultatet blev över allas förväntningar. Riktigt uppskattat både av förskoleklassens barn och treans barn.

I onsdags fick barnen dekorera pepparkakor till vår adventskalender.

Vi avslutar veckan med Hela skolan sjunger och reflektion i finboken.

Nästa vecka, vecka 49:

Utedag på måndag, 3/12. Packa ryggsäcken med det vanliga. Varm dryck är ok för oss om det är ok för er.

Övrigt:

Snart är det dags för julpyssel på skolan. Vi tar tacksamt emot tomma toarullar, förpackningar, äggkartonger och dyl. om ni har där hemma.

Vi kommer att börja skoladagen med samling inomhus hela december, förutom på måndagar då vi har utedag.

Vi påminner om: Ni som har behov av Fritids under mellandagarna, maila tiderna till linda@vitavidderna.se, innan den 3/12. Vänligen respektera sista datum för anmälan

Snart Lucia… På Vita Viddernas Barnskola har vi i år lucia på Luciadagens morgon, 13/11, kl 8.15. Alla är välkomna att titta och höra! Barnen samlas som vanligt kl 8.00 så hinner vi förbereda oss lite. Medtag egen kåsa, skolan bjuder på fika. När det gäller luciakläder, så brukar vi göra så att det är år tre som utgör själva luciatåget och förskoleklass, år ett och år två är tillsammans en tomtekör. Vi har röda t-shirtar, som är stora nog att dra utanpå ytterkläderna, till alla tomtar här på skolan. Vill ditt barn ha någon typ av tomteaccessoar är det ok. INGA LEVANDE LJUS.

Trevlig helg!

Joni, Lena och Therese

 

****************************************************************************************************************

Veckobrev v. 47

 

Denna vecka har varit lite olik andra veckor då förskoleklassens fröknar blev sjuka samtidigt. Barnen har varit tillsammans med Linda och Matilda. Allt har fungerat jättefint och både barn och vuxna verkar väldigt nöjda och lite omväxling förnöjer nog emellanåt.

 

Lite info:

Ni som har behov av Fritids under mellandagarna mailar tiderna till linda@vitavidderna.se, innan den 3/12. Vänligen respektera sista datum för anmälan.

OBS! Det är inte tillåtet att köra förbi bommen och parkera vid skolan. Endast behörig trafik är tillåtet

(mattransport, sophämtning etc). Det är en säkerhetsfråga för barn och vuxna.

 

Nästa vecka:

Måndag 26/12 Utedag, packa ryggsäcken med det vanliga.

 

Trevlig Helg!

Lena och Therese

******************************************************************************************************************************************

Vecka 46

Den här veckan har vi tränat på att sortera när vi var i skogen. Vi plockade naturmaterial och sorterade dem utifrån olika sorteringsregler. Det var lite klurigt, men tillsammans kan vi träna och bli bättre.

Vi har fått fint besök av Nalle Brum som har rest hela vägen från Morotens förskola i Malmö för att nu hälsa på hos oss. Nalle Brum följer med oss på olika aktiviteter som vi fotar och skickar till barnen på Moroten så att de får följa Nalle Brums resa.

Vi avslutade veckan med Hela skolan sjunger och träning på luciasånger. Vi har också reflekterat över veckan i finboken.

Nästa vecka, vecka 47:

Måndag, 19/11, har vi utedag. Kläder efter väder. Packa ryggsäcken med frukt, fylld vattenflaska, sittunderlag, extra vantar och en varm tröja. Kom ihåg att packa med ett par ”mathandskar” i ryggsäcken, det är skönt för ditt barn att slippa få iskalla fingrar när vi äter frukten.

Övrigt:

Vi jobbar med den lärande leken som verktyg i förskoleklassen. Här finns en länk till en pod där Annika Andreasson och Birgit Allard pratar om hur den lärande leken blir ett verktyg för lärande för barnen. Annika Andreasson och Birgit Allard har tillsammans skrivit en bok; Lärande lek i förskoleklass, som vi i förskoleklass arbetar utifrån. Annika Andreasson har också varit delaktig i utformandet av förskoleklassens del i läroplanen. Hon håller också i implementeringsdagar för förskoleklassens personal.

https://urskola.se/Produkter/189759-Lararrummet-Larande-lek-i-forskoleklass

Lucia närmar sig med stormsteg. På Vita Viddernas Barnskola har vi i år lucia på Luciadagens morgon, 13/11, kl 8.15. Alla är välkomna att titta och höra! Barnen samlas som vanligt kl 8.00 så hinner vi förbereda oss lite. Medtag egen kåsa, skolan bjuder på fika. När det gäller luciakläder, så brukar vi göra så att det är år tre utgöt själva luciatåget och förskoleklass, år ett och år två är tillsammans en tomtekör. Vi har röda t-shirtar, som är stora nog att dra utanpå ytterkläderna, till alla tomtar här på skolan. Vill ditt barn ha någon typ av tomteaccessoar är det ok. INGA LEVANDE LJUS.

Ha en skön helg!

Lena och Therese

****************************************************************************************************************

Vecka 45

Första veckan efter lovet… Hoppas ni alla har haft en skön och vilsam lovvecka!

Vi hade utedag i måndags i vårt viste där vi lekte ”Snapphane”, åt frukt vid elden och lekte fritt för att ”lära känna” varandra igen efter lovet.

Vi har lekt mycket denna vecka, både inne och ute. Utomhus är vi många som längtar efter snön, nu tycker vi att det kan bli vinter på riktigt!

Inomhus har ett av lekrummen förändrats under loven. Nu har vi café, lägenhet, veterinär och fri lek-yta där. Det har varit spännande att starta upp caféet. Barnen har många idéer. Vi har bakat i mängder till caféet och nästa vecka ska vi sätt färg på våra bakverk.

Igår hade vi tema Astrid Lindgren i tvärgrupper och barnen jobbade tillsammans med andra barn och andra lärare än vad de är vana vid. Temat är uppskattat av barnen.

Idag har vi haft en ganska lugn dag med mycket lek i lekstationerna. Vi har också haft brandövning. Det var riktigt spännande! Vi pratade tillsammans med barnen om vad som gäller om det skulle börja brinna. Vi gick runt i skolan och tog reda på var alla nödutgångar ligger.

Nästa vecka, vecka 46:

Måndag, 12/11, har vi utedag. Kläder efter väder. Packa ryggsäcken med frukt, fylld vattenflaska, sittunderlag, extra vantar och en varm tröja. Kom ihåg att packa med ett par ”mathandskar” i ryggsäcken, det är skönt för ditt barn att slippa få iskalla fingrar när vi äter frukten.

Hoppas ni alla får en bra helg!

Lena och Therese

****************************************************************************************************************

Vecka 43:

Vi började veckan i vistet. Där lekte vi robotleken där en är robotledare som styr två robotar. Vi lekte också leken: Hitta din kompis, typ kurragömma på ett litet område där man söker en i förväg bestämd kompis, och man får bara titta genom ett litet hål man formar med handen.

Tisdagen blev oväntat kort. Vi lekte tillsammans ute en stund innan vi gick in och kollade på Uggla och kompisproblemen och åt frukt. Sedan fick vi besked om att vi inte fick använda toaletterna och inte kunde laga mat…

Vi har lekt inne och ute, styrt och tillsammans, och haft en fin vecka!

Vi har haft en PRAO-elev hos oss under den här veckan, Elisabeth Bergbom. Det har varit jätteroligt, barnen har uppskattat henne mycket! Tack Elisabeth för den här veckan, du är välkommen tillbaka till oss!

Nästa vecka, vecka 44:

HÖSTLOV! Skolan har lov, men fritids är öppet.

Vecka 45:

Måndag, 5/11, har vi utedag. Kläder efter väder. Packa ryggsäcken med frukt, fylld vattenflaska, sittunderlag, extra vantar och en varm tröja. Packa med ett par tunnare vantar, som barnen kan ta på sig när de äter frukt, så kallade mathandskar.

Fredag, 9/11, Veckologgen ska tillbaka till skolan.

Övrigt:

Vita Viddernas Barnskola har bestämt att vi inte kommer att ge ut några klasslistor. Vi kommer däremot att hänga upp listor på dörren till korridoren mot omklädningsrummet, där ni har möjlighet att skriva era namn och telefonnummer om ni vill att andra föräldrar ska kunna se dem och kunna få kontakt med dig tex när era barn vill umgås.

Hoppas ni får ett skönt och vilsamt lov! Vi ses igen vecka 45!

Joni, Lena och Therese

*****************************************************************************************************************

Vecka 42

Veckan började med utedag och vistet. Vi lekte sifferslukaren, åt frukt och umgicks. Efter lunchen pratade vi om veckan, vad vi skulle göra, och ritade/skrev i Veckologgen för att sedan ta hem och visa till er föräldrar. Hoppas det fungerade bra?! Ta gärna för vana att titta i Veckologgen tillsammans med ditt barn. Kommentera eller skriv ditt namn så att vi vet att ni tittat på det tillsammans.

I tisdags jobbade vi i halvklass, med en grupp ute och en grupp inne, och sedan byte efter lunch. Vi har börjat läsa Bamses Kompissaga och pratat tillsammans om att vara en bra kompis och vad det innebär.

I onsdags träffades vi i Järnvägslekparken, där vi lekte en stund tillsammans innan vi promenerade upp till Folkets Hus. Där fick vi lyssna på sagan om Maja som är hustomte i Kiruna. Mycket inspirerande författare och berättare, Carina Esberg Kero.

Igår hade vi temastund på förmiddagen. Vi var i åldersblandade grupper och pratade vidare om Astrid Lindgren och hennes verk. Vi spånade på hur vi kan jobba vidare med detta och barnen hade många idéer.

Idag har vi pratat i samlingen om Djungelkalaset som är några av barnens idé att vi ska ha. Barnen har kommet med förslag på vad de tycker behövs när man ska ha ett djungelkalas; lianer, djur, frukter, tårta, ballonger, inbjudningskort… Barnen tyckte att vi skulle bjuda våra faddrar på kalaset, så inbjudningskorten adresseras till dem. Men, hysch hysch, det är förskoleklassens hemlighet, det ska bli en överraskning!

Nästa vecka, vecka 43:

Måndag, 22/10, Utedag som vanligt.

Måndag, 22/10, kommer Veckologgen hem.

Fredag, 26/10, Veckologgen ska tillbaka till skolan.

Ha en skön helg!

Joni, Lena och Therese

******************************************************************************************************************

Vecka 41:

Vi började veckan med ”mönsterglasögon” på oss i vårt viste. Finns det mönster i naturen? Finns det mönster som inte människor har gjort? Vad är ett mönster? Finns det mönster som djur har gjort? Det var spännande! Vi lekte och åt vår frukt kring lägerelden.

I tisdags hade vi terminens första storsamling. Då samlas vi hela skolan tillsammans och pratar om saker som gäller oss alla, det kan handla om trivseln på skolan, skolans saker eller skolregler etc. Vi pratade denna gång om hur man gör när man går på toaletten; att man sitter ner, spolar efter sig och tvättar händerna när man är klar. Och att man alltid kan fråga en vuxen om man behöver hjälp. Vi har tyvärr haft några incidenter där vi hittat bajs på golvet. Vi pratade också om var vi har våra egna klubbor, i en tunna vid torkskåpet. Och vi kom överens om att man i varje klass pratar om trivselregler i Snickarboa och att två barn från varje klass sedan tillsammans med Linda bestämmer utifrån förslagen vad som ska gälla där. (*snickarboa är ingen plats att tänka över sina handlingar som i Emil i Lönneberga, utan det är vår snickarverkstad).

Idag har vi haft en toppendag på Lombia tillsammans med treorna. Vi har åkt skridskor och haft jätteroligt. Treorna är så duktiga på att hjälpa oss lite yngre när vi behöver det. Det är en trygghet för barnen att ha sina faddrar på skolan. Det var också riktigt spännande och gott med egen matsäck.

Nästa vecka, vecka 42:

Måndag, 15/10, har vi utedag. Kläder efter väder. Packa ryggsäcken med frukt, fylld vattenflaska, sittunderlag, extra vantar och en varm tröja. Det har kommit en del funderingar från både barn och föräldrar angående varm dryck. För vår del är det helt ok om ditt barn har med sig varm dryck på våra utflykter och utedagar om det är ok för er.

Nästa vecka är det Bokfestival. På Onsdag, 17/10, har vi fått möjligheten att komma till Folkets Hus och lyssna på en Kiruna-författare som har släppt en ny bok. Carina Kero Esberg läser sin egen bok Maja är hustomte i Kiruna för oss. Vi samlas i Järnvägslekparken kl 8.00. Någon av oss finns på plats från kl 7.30, om det finns behov av morgonfritids före 7.30 hör av er till Joni, Lena eller Therese snarast. Packa ryggsäck med frukt, fylld vattenflaska och sittunderlag. Vi promenerar tillbaka till skolan.

Övrigt:

Senast måndag den 15/10 ska ni anmäla till linda@vitavidderna om ni har behov av höstlovsfritids för ert barn.

Vi kommer framöver att skicka hem en bok som heter Veckologgen. Tanken är att vi i början på veckan pratar tillsammans med barnen om vad som kommer att hända under veckan, de kommer att få rita/skriva om det är något speciellt. Vi skriver såklart om det är något speciellt i veckobrevet, men det är bra om barnen får träna på att själva ha koll på vad som ska hända. Gå gärna igenom veckan tillsammans med barnen genom att använda barnens Veckologg. Föräldrarna skriver under samt skickar tillbaka boken senast på fredagar.

Fingervirkning är superintressant just nu i förskoleklassen och kreativiteten flödar! Om ni har lite restgarner hemma som ni inte behöver så tar vi tacksamt emot dem.

Trevlig helg!

Joni, Lena och Therese

******************************************************************************************************************

Vecka 40

Vi har haft en aktiv vecka!

Vi började som vanligt veckan i vistet där vi tränade på att fortsätta på varandras mönster.

Vi har pratat om frukt och/eller godis. Vad blir man glad av och vad blir man sur av?! Prata gärna med barnen där hemma om det.

Igår började vårt tema om Astrid Lindgren. Det började med en teater där flera av Astrids sagofigurer kom hit och skulle börja skolan här. Vi har pratat om vem Astrid var och vad hon gjorde.

Idag har vi lekt tillsammans hela skolan. Vi har lekt lekar man lekte förr i tiden och gått en tipsrunda som handlade om Astrids verk. Detta är ett tema som kommer att pågå fram till jul. Vi jobbar i tvärgrupper med barn från alla klasser.

Nästa vecka, vecka 41:

Måndag, 8/10, har vi utedag. Packa ryggsäcken med extra handskar, sittunderlag, frukt/smörgås och fylld vattenflaska. Kläder efter väder och stövlar eller kängor på fötterna.

Torsdag, 11/10, byts en värmeväxlare ut på skolan, vilket innebär att fläktarna kommer att vara avstängda hela dagen. Vilket i sin tur innebär att köket är stängt och ingen mat kommer att lagas där. Vi ber därför er om att skicka med lunchmatsäck med era barn den dagen. Om ni har frågor hör av er till oss!

Torsdag, 11/10, åker vi skridskor tillsammans med treorna på Lombia. Samling på Lombia kl 8.00. Det finns personal på plats från kl 7.30. Om ditt barn har behov av fritids tidigare än så, hör av dig till Lena, Joni eller Therese. Packa ryggsäcken med frukt, fylld vattenflaska och egen matsäck eftersom skolans kök är stängt p.g.a ventilationsbyte. Har ni funderingar kring dagen ta kontakt med oss pedagoger i förskoleklass. Skridskor och hjälm som passar ditt barn, klubba och puck är ok att ta med. Alla saker ska vara märkta. Vi äter lunch på Lombia, och promenerar sedan tillbaka till skolan. Barnen kommer inte att behöva bära sina saker tillbaka till skolan, vi lastar in sakerna i skolbilen innan vi börjar gå.

Övrigt:

Påminner om lapparna om samtycke till användning av bilder och film, GDPR.

Du som har behov av fritids under höstlovet, maila tider till Linda på linda@vitavidderna.se senast måndag 15/10.

Trevlig helg!

Joni, Lena och Therese

***************************************************************************************************************

Vecka 39

Veckorna rusar förbi, vintern är snart här och era underbara barn har varit hos oss i fem veckor!

Fem härliga veckor tycker vi!

Den här veckan började vi med utedag, där vi pratade om vad mönster är och gjorde mönster tillsammans. Vi gjorde rörelse-mönster i helgrupp och mönster av naturmaterial i par.

I tisdags fick barnen en annan matematisk uppgift. Vi delade in dem i fyra grupper. Varje grupp fick en påse Ahlgrens bilar, med instruktioner att de skulle dela lika och att ingen fick äta innan en fröken sagt att det var ok. Det gick jättebra, med lite olika strategier i de olika grupperna lyckades de dela så att alla blev nöjda.

I onsdags kom snön. Glädjen var stor och leklusten enorm. När sedan Saga i vår högläsningsbok också hade fått första snön den morgonen, tyckte barnen att det var ”magiskt”.

Igår fanns det möjlighet för de barn som ville att välja att vara med mattelektion tillsammans med år 1, 2 och 3. En del barn valde detta och uppskattade det mycket. De som inte valde att vara med valde istället att leka i våra rum.

Idag har vi avslutat veckan med reflektion i finboken.

Nästa vecka, vecka 40:

Måndag, 1/10, har vi utedag. Packa ryggsäcken med extra handskar, sittunderlag, frukt/smörgås och fylld vattenflaska. Kläder efter väder och stövlar eller kängor på fötterna.

Övrigt:

Torsdag 11/10 planerar vi att åka skridskor på Lombia. Se över utrustningen så skridskor och hjälm passar. Även skridskoskydd. Skridskorna ska vara slipade (nya skridskor är oslipade).

Med tanke på barnens säkerhet vill vi inte ha någon trafik nedanför bommen.

Se inlägg nedan angående kläder.

Ha en skön helg!

Joni, Lena och Therese

***************************************************************************************************************

Föräldrar!

 Nu är det hög tid för varma kläder då barnen fryser!

Vi önskar att barnen har:
Underställ
Ullstrumpor på fötterna M
Mellanlager (fleece, ull, termo, dun)
Fodrad jacka
Regntåliga ytterkläder
Stövlar (gärna fodrade alt. 2 par ullstrumpor)
Vinterhandskar (tumhandskar!)
Mössa
Halsskydd.
Gärna flera ombyten och galonhandskar i korgen!

 

 

 

Vecka 38

Vi började vecka som vanligt med utedag i vårt viste. Vi fortsatte att leka med de olika geometriska figurerna. Vi lekt ”formätaren” och barnen fick uppdrag med geometriska figurer och hopprep.

På tisdagen tog vi på formglasögonen och promenerade till Ringvägens lekpark, vi hittade massor av geometriska figurer på vägen. I lekparken lekte vi och ”formspanade”.

Igår var det dags för skolfotografering. I ösregn. Trodde vi, men vi hade tur, precis när fotografen Anette började organisera oss slutade det regna. Vilken tur!

Idag har vi avslutat veckan med en film om geometriska figurer och reflektion över veckan som varit i finboken.

Nästa vecka, vecka 39:

Måndag 24/9 har vi utedag som vanligt. Packa ryggsäcken med extra handskar, sittunderlag, frukt/smörgås och fylld vattenflaska. Kläder efter väder och stövlar eller kängor på fötterna.

Hoppas ni alla får en skön och vilsam helg!

Joni, Lena och Therese

**************************************************************************************************************

Vecka 37

Idag har vi avslutat veckan idag med skoljoggen. Det blev riktigt lyckat! Barnen sprang varv efter varv och vi hade alla jätteroligt tillsammans.

Vi har haft två utedagar den här veckan. Vi har lekt och tränat på geometriska figurer, barnen har fått tälja, vi har grillat lunch och efterrätt. Vi har verkligen haft tur med vädret, så det blev två riktigt bra dagar.

Vi har läst Saga-sagor som handlar om Saga som är fem år. Det händer mycket i Sagas liv som barnen känner igen sig i och det blir många trevliga samtal kring det.

Nästa vecka, vecka 38:

Måndag 17/9 har vi utedag. Packa ryggsäck med extra handskar, sittunderlag, frukt/smörgås och fylld vattenflaska. Kläder efter väder och stövlar eller kängor på fötterna.

Torsdag 20/9 är det skolfotografering. Vi tar gruppbilderna utomhus, de enskilda fotona har ni själva fått boka hos fotografen.

Trevlig helg!

Joni, Lena och Therese

***************************************************************************************************************

Vecka 36

Vilken vecka! Strålande sol och strålande barn!

Vi har varit mycket ute tillsammans och lekt och har haft superroligt!

Vi har varit till vistet tillsammans med faddrarna i trean, där förskoleklassen fick visa runt och sedan plocka blåbär tillsammans med sin fadder. Vi har varit inne och provat de olika lekstationerna och tränat på rutinerna kring inneleken.

Vi har lekt på gården, både ute och inne.

Vi började dagen idag med lite fika… Barnen plockade så flitigt i måndags och hade många idéer på vad man kan göra med blåbär. Det blev en blåbärskaka och treorna var med oss. Mysigt!

Igår och idag har vi haft täljskola. Vi har pratat tillsammans med barnen om hur vi gör när vi täljer och vad man ska tänka på. Idag har vi också avslutat veckan med reflektion över det vi gjort och lärt oss i finboken.

Nästa vecka:

Måndag 10/9 har vi utedag. Packa ryggsäck med frukt eller smörgås, fylld vattenflaska och sittunderlag.

Torsdag 13/9 går vi till vistet igen. Vi blir där hela skoldagen, vi äter lunchen där. Packa ryggsäck med frukt eller smörgås, fylld vattenflaska, extra handskar, sittunderlag och kåsapåse.

Fredag 14/9 går årets skoljogg av stapeln. Kläder efter väder och sköna skor att springa i.

Ha en skön helg allihop!

Joni, Lena och Therese

**************************************************************************************************************

Sammanfattning, Föräldramöte, 4 september 2018

Sara Söderholm, specialpedagog och Tomas Kyrö, rektor presenterar sig.

 • Presentationsrunda
 • Skoldagen börjar 8.00 varje dag, slutar 12.30 måndag-torsdag och 12.00 på fredagar. Bra om ditt barn kommer ca 10 minuter tidigare.
 • Om ditt barn är sjuk, sjukanmälan på 0980-60944, sms: 070-2922092 alt. Mail till Lena (lena.t@vitavidderna.se) eller Therese (therese@vitavidderna.se).

 

 • Fritids är öppet 6.30-17.00. Meddela om du är i behov av andra tider.Skriv ditt barns tider på tavlan. Det är VIKTIGT att ni stryker tiden för dagen när ni går. Om ni tar med ett extrabarn hem, stryk även de/det barnen/barnet. Det är VÄLDIGT VIKTIGT att ni säger hejdå till någon personal på fritids innan ni går.
 • Om ditt barn kommer/går själv, skicka med en lapp med tiderna så skriver vi upp dem.
 • Om ditt barn vill följa med något annat barn hem måste ni planera detta i förväg. Barnen får inte ringa härifrån med egna eller skolans telefoner. Meddela oss/skriv på tavlan vad som gäller.
 • Skolplikt i förskoleklass, ansökan om ledighet görs på särskild blankett som hänger i hallen mitt emot tavlan för barnens tider.
 • Kalasinbjudningar får ni ordna med hemma.
 • Förskoleklassen är en egen skolform. Den ska vara en brygga mellan förskola och skola. Lärandet ska vara lekfullt. (Det handlar inte så mycket om att läsa och skriva, om inte barnet själv vill det.) Det handlar bland annat om att jobba från att vara ”jag-barn” till att bli ”vi-barn”. Det är mycket nytt för barnen i förskoleklassen ; nya barn, äldre barn, nya vuxna, nya lokaler, nya rutiner mm. Det kommer att ta tid för dem att känna sig ”hemma” här, OCH det kommer att ta olika lång tid för olika barn. De är ofta knutna till en kompis nu i början, och kan då tycka att det är jobbigt att vara kvar på fritids när den kompisen gått hem.
 • Förskoleklassen jobbar utifrån kapitel ett, två och tre i läroplanen. Läroplanen finns att läsa på skolverkets hemsida: skolverket.se.
 • Nu under hösten ligger fokus på att jobba med relationer och att stärka gruppkänslan, ”vi-gänget”.
 • I förskoleklassen lär vi oss med leken som verktyg. Vi utgår från barnens intressen och lyfter det de kan vara intresserad av både i samlingar, lekar och lekstationer. I leken utmanar vi barnets skriftspråkliga lärande, där vår tanke är att det man är intresserad av det är man motiverad att försöka sig på, tex skriva eller berätta om. I samlingar får barnen möjlighet att presentera saker de har med sig. Vi kommer med tiden att skicka med en I-pad hem, där barnet får fota sitt hem och därefter berätta om det i gruppen. Här tränar sig barnen på att tala i monologform och svara på frågor vilket i sin tur är ett skriftspråkligt kunnande.
 • Om ditt barn behöver frukt eller smörgås som extraenergi för att klara sig fram till lunch, skicka med det i namnmärkt påse eller burk. Det ges tillfälle att äta den under förmiddagen.
 • Vi äter lunch 10.30 varje dag, ute eller inne.
 • Mellanmål serveras ca 13.30-14.00, även den ute eller inne.
 • Framöver kommer vi att ha utedag på måndagar. Det är bra om barnen har på sig stövlar eller kängor direkt på morgonen. Vi pratar mycket om hur man ska klä sig och hur man tar hand om sin utrustning. Kom ihåg att ta hem och diska kåsapåse efter användning, ta också tillbaka den så fort som möjligt. Vi äter ute när andan faller på och när det passar.
 • Vi har fått en del frågor om vad barnen bör ha för kläder… Vi önskar att ditt barn har ordentligt med kläder på sig redan från morgonen. Alltså: kängor eller stövlar på fötterna, överdragsbyxor och jacka, mössa/buff/keps på huvudet. Också förstärkningsplagg på redan då, om morgonen är kall, så kan vi hellre skala av inifrån under dagen om det blir varmare. Vi kommer under hösten att lotsa in barnen i underställens värld när kylan kommer. De kommer också att få lära sig av de äldre barnen och förstå att det är ok att gå i bara underställ.
 • Kolla barnens extrakläder ibland. Det händer att de byter kläder och att de blöta läggs tillsammans med det torra.
 • Märk ditt barns kläder och utrustning för att de inte ska försvinna
 • Det finns en ”upphittad-låda”. Den brukar med tiden bli ganska full. Kolla den ibland!
 • Ta med vattenflaska till barnen om de inte redan har. Hjälp dem även att fylla flaskorna på morgonen. Vattenflaskorna ska förvaras i omklädningsrummet. En separat kåsa att ha i klassrummet behövs också.
 • Hjälp ditt barn att hålla reda på sina saker och att lägga dem på sin plats i omklädningsrummet, gärna varje dag.
 • Vi har sett att det är flera barn som inte kan torka sig själva när de gjort nr två, vi vädjar om att ni tränar på detta hemma. Detta för barnens självkänsla/självständighets skull, det finns inte alltid någon vuxen nära som kan hjälpa till.
 • Kom ihåg att ställa syskon i kö. Det görs till Tomas via e-post, samtal, knacka på dörr eller på en lapp i hans svarta brevlåda som hänger i entrén
 • Vid anmälan om inkomst och maxtaxa, ska alla syskon som går på förskola noteras.
 • Vi har en tradition i förskoleklassen på Vita Vidderna: att åka en dagstur till Kebnekaise fjällstation och bestiga Kaipak. Detta brukar ske i slutet på mars/början på april. Vi kommer då att behöva hjälp av er föräldrar, men vi hör av oss när det närmar sig, i god tid…
 • All information från oss till er kommer att ligga på hemsidan, vi skickar inte hem något. Kolla gärna någon gång under veckan.
 • Vi kommer att ha introduktionssamtal med början nästa vecka. Ni byter tider med varandra inom gruppen, meddela oss om ni byter.
 • Skridskor och skidor som passar. Skridskosäsongen startar tidigt hos oss. Slipade skridskor. Tips: Friluftsfrämjandets bytesmarknad!
 • Om ni har frågor, funderingar eller om det har hänt något, hör av er till oss så fort som möjligt, så hjälps vi åt att lösa det.
 • Tack för uppmärksamheten!

******************************************************************************************************************

 

Vecka 35

Vilken härlig första vecka vi har haft tillsammans med era underbara barn!

Vi har lekt mycket ute både fritt och styrt. Vi leker och lär känna varandra för fulla muggar!

Vi har besökt vårt viste som vi kommer att gå tillbaka till många gånger under hösten. Vi plockade blåbär, grillade korv, åt frukt, lekte och tittade på var gränserna går.

Vi har varit inomhus i omgångar och tittat på våra klassrum. Vi har pratat om hur vi är mot varandra och våra saker. Vi har lärt oss hur vi gör när vi är inne, att vi väljer aktiviteter och sedan gör det vi valt en stund. Vi har introducerat och provat på de olika lekstationerna.

Nästa vecka:

Måndag 3/9 har vi utedag. Vi ska gå till vårt viste. Packa ditt barns ryggsäck med frukt eller smörgås, fylld vattenflaska och sittunderlag. Det är ofta kallt på morgonen, klä ditt barn ordentligt så kan vi hjälpa dem att skala av eftersom om det blir varmare under dagen. Det är blött och fuktigt i skogen, så stövlar eller vattentåliga kängor på fötterna.

Tisdag 4/9 är det föräldramöte kl 19.00.

Trevlig helg där hemma!

Joni, Lena och Therese

**************************************************************************************************************

Hej!

Välkomna till förskoleklassens sida!

Skolstart måndag 27/8 kl. 8,00, varmt välkomna!

Vi informerar om att infarten från Kurravaaravägen till skolområdet kommer att vara stängd fr.o.m. måndag 27/8 på grund av samhällsomvandlingen.

Fritidstiderna skriver ni på tavlan i hallen varje vecka, stryk tiden och säg hejdå när ni går hem.

Varma hälsningar:
Therese, Joni och Lena