Fritids

Välkommen till webbplatsen för Vita Viddernas fritids

Hej alla föräldrar!

Här kommer lite information från oss på fritids.

Nu har vi kommit en bit in på den nya terminen och på fritids är det full fart med olika aktiviteter. Härom veckan hade vi kärlekstema, då vi gjorde fina kort till alla hjärtans dag, sydde hjärtan i filt och målade kärleksbilder bland annat. De som ville fick även skriva på små hjärtformade lappar om vad kärlek är som vi sedan gjorde ett kollage av. Avslutningsvis hade vi en ”kärleksfest” på fredag med ansiktsmålning och dansstopp. Några elever fick baka kärleksmums till alla på fritids som vi åt till mellanmål den dagen. Just nu och fram till sportlovet fortsätter vi med temat snö och is då vi kommer att göra snöskulpturer på skolgården och måla på is bland annat.

Ute är det många som spelar landhockey, åker skridskor eller madrass i backen. Även skidorna börjar komma fram mer och mer. Inne på fritids är det pyssel, målarbilder, pärla pärlplattor och leklådor som många väljer.

Vi började med något som vi kallar för Ipad-peng förra terminen som ni säkert redan har fått veta av barnen. Det innebär att alla på fritids har ett kort med sitt namn på. Kortet/pengen delas ut varje måndag och får sedan användas en gång under veckan. I ca 30 min får man då spela spel på någon av apparna vi har. Det fungerar väldigt bra tycker vi och verkar vara uppskattat av barnen så det kommer vi att fortsätta med.

Fritids öppnar kl 06.30 och stänger 17.00 Finns behov av att lämna/hämta utöver dessa tider behöver ni kolla det med någon av personalen på fritids, gärna någon dag innan.

Tiderna för fritids vill vi att ni skriver på tavlan. Vi kan hjälpa till att skriva när det blir ändringar eller om man glömt. Det går bra att meddela ändringar genom att skicka ett sms till skoltelefonen. Nu är det många barn som går hem själva från fritids. Vi personal påminner de barn som ska med skolskjuts och de som ska gå hem efter mellis. De som har andra tider att gå, till fjället, GKNN, bussen eller till bommen exempelvis, måste själva vara mogna nog att ansvara över det. Om barnet inte kan klockan och själv hålla koll på vilken tid man ska gå ber vi er föräldrar att komma och hämta barnet från skolan.

Sportlovet närmar sig och de barn som är anmälda till lovfritids kommer att få separat information om aktiviteter osv i slutet av veckan.

Er andra önskar vi redan nu ett riktigt trevligt sportlov med många soliga och fina dagar.

Vänliga hälsningar

Linda, Joni, Matilda, Jesper och William

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————

Här nedan kan ni läsa om syfte och mål för fritidsverksamheten på Vita Viddernas barnskola:

Syfte:” Erbjuda eleverna en meningsfull fritid och rekreation samt stimulera deras utveckling och lärande”(s.32 Allmänna råd fritidshem)

Mål: Tillsammans med eleverna skapa en utemiljö/skolgård som lockar till fri lek, kreativitet, socialt samspel samt tematiskt arbete.

Metod: ”En förutsättning för att eleverna ska uppleva meningsfullhet är att de görs delaktiga och får inflytande över utformningen av verksamheten”(s.32 Allmänna råd fritidshem)

  • Fritidsråd 1ggr/månad med 2 elevrepresentanter från varje årskurs.
  • Skapa en skolgård tillsammans med eleverna genom att ta del av de önskemål och behov som förts fram på fritidsråden.
  • Tematiskt arbete 1 ggr/vecka. Vårens tema handlar om allemansrätten, nedskräpning, djur och natur.

—————————————————————————————————————————————————————

Kontakt, fritids:
mari@vitavidderna.se